Van’daki zafer şöleninde Bekir Kaya’nın doğum günü kutlandı  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin 14’te 14 yaptığı Van’da on binlerce kişi Musa Anter Barış Parkı’nda toplanarak zafer kutladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van’da tarihi bir başarıya imza atarak Büyükşehir Belediyesi ile 3’ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Türkiye ve bölge belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Van olurken yine kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti oldu. Vanlılar, zaferlerini kutlamak için Musa Anter Barış Parkı’na aktı. Alana gelen on binlerce kişi, sloganlarla zaferi kutladı. Alana gelenler ellerinde “Diqelişe xelk mîna wolqanekê”, “Bijî berwedana ciwanan”, “Yok, raydan çıktık biz” pankartları açtı.

 

 

Alanda ilk konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, “14’te 14 yaparak tarih yazan Van halkının önünde binlerce kez eğiliyoruz. Van çok güçlü bir cevap vererek kentini kayyım gaspından kurtarmıştır” dedi. DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, “Türkiye’de tarih yazdınız. Elde ettiğiniz zafer bu mücadelede geri adım atmayacağınızı gösterdiniz. Bu halk artık kayyıma sonsuza kadar son verdi,” diye konuştu.

 

Bekir Kaya’nın doğum günü kutlandı

 

Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bu başarı ‘jin, jiyan, azadî’ diyenlerin, kadınların, gençlerin, annelerimizin başarısıdır. Siz tarih yazdınız. Bugünden sonra sizin daha çok desteğinizi bekliyoruz. Bu kenti kayyımların çöplüğünden temizlememiz gerekiyor,” dedi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise, “Bu meydan bir daha kayyım atanmasına izin vermeyecektir. Siz cezaevinde olan arkadaşlarımızın onurunu korudunuz. Siz 125 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsakların onurunu korudunuz. Halkımızın iradesine sahip çıktı ve toplumsal barışın önünü açtı. Ortaya çıkan irade barışın yolunu gösteriyor. Bir kez daha çağrı yapıyoruz; halkın barış taleplerini yerine getirin. Bu seçimin kaybedeni yok, hepimiz kazandık. Biz gece gündüz halkımıza layık bir şekilde kentin biriken sorunları birlikte çözeceğiz.  Van halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Söz veriyoruz sizin onurunuzu koruyacağız,” diye konuştu.

Van’daki zafer şöleninde Bekir Kaya’nın doğum günü kutlandı   - zeydan

 

Zeydan konuşmasında Bekir Kaya’nın doğum günü olduğunu belirterek, Kaya’nın doğum gününü kutladı.

Konuşmaların arından sanatçı Kadir Çat konser verdi.

 

Kutlama sonrası dağılan kitleye polis müdahale etti. Müdahale sonrası ara sokaklarda olaylar uzun süre devam etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki zafer şöleninde Bekir Kaya’nın doğum günü kutlandı  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir