Van’ın meşhur kahvaltıcısı ‘Yusuf Konak’ yeni yerinde hizmet verecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her Van TSO seçimleri gerçekleştirildiğinde ‘kapatılma’ tehditleriyle karşı karşıya kalan ‘Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’ tartışmalara nokta koyarak, “Önümüzdeki altı yılı kapsayan kontratımızı tek taraflı fes ederek mevcut yerleşkemizi boşaltma kararı almış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimleri sürecinde ve sonrasında Yusuf Konak’ın yeri sürekli tartışma konusu oldu. Konak tartışmaların devam etmesi üzerine yerini kapatma kararı aldığını yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. 2011 yılında yaşanan deprem nedeni ile markalarını Ankara’ya taşıdıklarını kaydeden Şube Müdür Fariz Gül, Konak’ın yaklaşık 5 yıl Ankara’da faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Gül, 2014 yılında Ticaret ve Sanayi Odası ve Necdet Takva’nın, o gün ki yönetimin, dönemin Van Valisi ve belediye başkanının Yusuf Konak’tan tekrar Van’a dönmesini istediğini belirtti. Konak’ın öncüsü ve tanıtım yüzü olduğu Van Kahvaltı kültürünün tekrar doğduğu yer olan Van’da sürdürülmesi gerektiği yönünde sürekli çağrılar yaptığını ve yer tahsisi noktasında destek verileceğinin beyan edildiğini söyledi. Ancak Konak’ın bir şart ile geri geleceğini aktaran Gül, bu şartında bir kahvaltı festivali ve guuines rekorlar kitabına başvuru yapılması olduğunu ifade etti.

Van’ın meşhur kahvaltıcısı ‘Yusuf Konak’ yeni yerinde hizmet verecek - WhatsApp Image 2023 09 30 at 11.36.11

Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“2013 yılı Aralık ayında şu an hali hazırdaki yerleşkemizde Ticaret Sanayi Odası altında yer alan bu mekanda kiracı sıfatı ile faaliyetine başlamıştır. Daha sonra 2018 yılındaki Ticaret Odası Seçimin de malumunuz Sayın Yusuf Konak’ta o seçimde tekrardan Sayın Necdet Takva’nın turizm grubunda yer almıştı. İşte her ne oldu ise bizim Necdet Takva’nın gurubunda o seçime girmemizle oldu. O günlerde de tıpkı bu günlerde olduğu gibi kaybedenler gurubu yine bizim üzerimizden Odayı, yönetimi, meclisi maniple ederek gereksiz ve yersiz açıklamalarda bulunmuş, seçim süreçlerini ve propagandalarını bu şekilde yürütmüşlerdir. O tarihten bugüne kadar gelen yönetimleri bizim üzerimizden vurmaya çalışmış yıpratmaya çalışmışlardır.

Van’ın meşhur kahvaltıcısı ‘Yusuf Konak’ yeni yerinde hizmet verecek - WhatsApp Image 2023 09 30 at 11.36.09 1

‘Herkes haddini ve sınırını bilecek’

Malumunuz yine bir önceki seçimde başkan adaylarının biri; ‘Kazanırsam Yusuf Konak’ın ön tarafındaki çardağını bir gecede yıkıp kaldıracağım’ diye demeçler vermişti. Sanki burası bir şahsın bir zümrenin malı bizde ona mecburmuşuz gibi bir algı yaratılıyor. Ya da burası muz cumhuriyeti kanun yasa nizam sözleşme anlaşma yok. Sadece kendi kanunları geçerli ve onlar ne derse öyle olacağını zannediyorlar. Ama öyle bir dünya yok kıymetli arkadaşlar, herkes haddini de sınırını da bilecek.   

‘Her seçim zamanı bizi malzeme yaptılar’

Muhalif durumdaki birkaç kişi maalesef bugüne kadar da bu yıpratma politikalarına devam etmiş her seçim zamanı bizi malzeme yaparak gerekli gereksiz söylemlerde bulunmuştur. Sanki rakibi Yusuf Konak’mış gibi bir algı yaratarak gereksiz polemikler ve söylemler ortaya atmışlardır. Oysa ki bizim kendileri ile uzaktan yakından bir ilgimiz alakamız bağımız yok ve olamazda. Nihayetinde her ilde bu tür oda seçimleri yapılır ve bu seçimlerin de bir kazananı olur, o seçimlerden sonrada dünyanın sonu gelmez. Kaybeden kazananı tebrik eder ve herkes kaldığı yerden işine gücüne devam eder, ama maalesef bizim burada öyle olmuyor ve olmadı da.

Van’ın meşhur kahvaltıcısı ‘Yusuf Konak’ yeni yerinde hizmet verecek - WhatsApp Image 2023 09 30 at 11.36.09

Bu seçimde de onlara kaybettiren veya yanında yer almayan herkese düşman gözü ile bakmayı kendilerine görev atletmişler. Son seçimde Yusuf Konak mevcut adaylardan hiç kimsenin yanında yer almamış ve hiçbir adaya da destek vermeyeceğini beyan etmiştir. Hatta seçim ofislerin dahi ziyaret etmemiş artık bu işi de tadında bırakarak gençlere yol açmamız gereğini dile getirerek tarafsızlığını ilan etmiştir. Akabinde bir seçim süreci yaşandı, ilimize oda ve esnafına pekte yakışmayan bir seçim oldu fakat iyisi ile kötüsü ile bu iş bitti. Seçimde suçu olan hukuka ve adalete, görevi olanlar da tüccar ve tacirine ifadesini vermiştir.

‘Süreç artık mide bulandırıcı bir hal almıştır’

Biz daha öncede bu ve buna benzer abuk sabuk konuşmalara hep susarak cevap bile vermeye gerek duymadık. Fakat bu süreç artık mide bulandırıcı bir hal almaya başladı. Bunun üzerine bizde artık bu polemiklere ve bu kaybedenler topluluğuna alan açmamak adına kendimize yakışanı yaparak bizim üzerimizden ilimizin güzide odası yönetimi ve meclisi zan altında kalmasın ve yıpranmasın diyerek hali hazırda devam eden ve halen önümüzdeki altı yılı kapsayan kontratımızı tek taraflı fes ederek mevcut yerleşkemizi boşaltma kararı almış bulunmaktayız.

Biz bu kararı alırken kimseden korkup çekindiğimizden değil sadece ve sadece bizim üzerimizden kimse kahramanlık yapmaya ve kendilerine alan açmaya çalışmasın diye böyle bir karar almış bulunmaktayız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın meşhur kahvaltıcısı ‘Yusuf Konak’ yeni yerinde hizmet verecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir