Van’ın renkli siması İdris Ahi parti kuruyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdris Ahi 14 Mayıs’ta 622 oy alarak, bir önceki seçime göre oyunu üçe katladı. Bu sonuç Ahi’yi yıldırmadı. Afganistan dahil birçok ülkeden kendisini arayanların olduğunu belirten Ahi, bu defa hedefi büyüterek parti kuracağını söyledi.

28 yıldır Van’da esnaflık yapan 49 yaşındaki İdris Ahi, 2009 yılından bu yana yerel veya genel seçimlerin tamamında aralıksız aday oldu. Yerel seçimlerin yanı sıra son dört genel seçime katılan Ahi, bağımsız olarak girdiği 2018 yılında 187 oy aldı.

14 Mayıs seçimlerine de bağımsız olarak girmeye karar veren Ahi, çalışmalarına aylar öncesinden başladı. Esnaflık yaptığı iş yerinin bir bölümünü seçim bürosuna çevirdi, gelen seçmenlere projelerini anlattı. Sık sık esnaf ziyareti yapan Ahi, köyleri ve ilçeleri de ziyaret etti. Hatta seçimlere iki gün kala siyasi partilerin seçim mitingi yaptığı meydana bu kez kendisi çıktı ve seçmenlerine seslendi.

Düzenlediği mitinge 100 kişi katılmıştı

Seçim süresi boyunca sosyal medyanın odağında olan Ahi, bu mitingle kendisine olan ilgiyi artırdı. Ancak mitinge sadece 100 kişi katılınca, kentin plakasından yola çıkarak hazırladığı 65 projeyi açıklamaktan vazgeçti. Yaşlı dulların evlendirilmesi, taziye yemeğinin kaldırılması, başlık parasının yasaklanması gibi vaatlerde bulunan Ahi, şunları söyledi:

Van’ın renkli siması İdris Ahi parti kuruyor - idris ahi

“65 plakadan dolayı 65 proje hazırlamıştık. Ama yaptığım mitinge katılım fazla olmadı, halk yerli patatese ilgi göstermedi. Ben de projelerimi açıklamadım. Bir dahaki mitinge tüm halkımız katılım sağlar. Biz de bu sefer 81 il için proje hazırlayarak halkın önüne çıkacağız. Sadece memleketin hizmeti için çalışacağız. Keşke iki defa miting yapsaydım. Davet etmek için halka ulaşamadık. İlk defa halkın önüne çıkıp halkıma seslendim. Acemiydik biz de.”

‘Ya meclis’e ya mezara’

2018 seçimlerinde yaklaşık 200 oy alan Ahi, 14 Mayıs seçimlerinde 622 oy alarak 5 yılda oylarını üçe katladı. ‘Ya meclise ya mezara’ diyen Ahi’nin motivasyonunu hâlâ yüksek. Öyle ki bir sonraki seçimlere şimdiden hazırlık yapmaya başlayan Ahi, Gazeteci Şenol Bal’ye şu değerlendirmede bulundu:

“Ülke genelinde kazasız belasız bir seçim geçti. Van halkının beni bir hizmetçi olarak göndermesini isterdim. İdris Ahi kaybetmedi, oy verenler de kaybetmedi sadece Van halkı bir hizmetçisini kaybetti. Bağımsız olarak mecliste olmak isterdim. Sonuçlara göre 622 oy aldım. Ben her bir oyu bin oy kabul ediyorum. Vermeyenlerin de sonraki seçimlerde vereceğini düşünüyorum. Bir dahaki seçimler için hazırlıklara şimdiden başladık. Parti olarak da olsa bağımsız da olsa sonraki seçimlere yine gireceğim. Pes etmek yok. İdris Ahi de kazandı ona oy veren de.”

Van’ın renkli siması İdris Ahi parti kuruyor - idris ahi parti kuruyor

‘Parti ismi ve logomuz gizli, daha sonra açıklayacağız’

Hedef büyüten Ahi, sadece Van değil, Türkiye geneli için kolları sıvamış durumda. Bu defa parti kurmaya karar verdi. Van’da olduğu gibi Türkiye’de de bir alternatif sorunu yaşadığını söyleyen Ahi, “Van gibi Türkiye genelinde de bir alternatif sorunu var. Biz de parti kurmaya niyetlendik. Genel başkanı da ben olacağım ve yine halkımın hizmetinde olacağım. Türkiye’nin sorunlarını biz dile getireceğiz ve alternatif olacağız. İsim ve logomuz ise gizli, daha sonra açıklayacağız” diye konuştu.

YSK’ye çağrı: ‘Annem bana oy veremedi’

Oylarının düşük çıkmasının bir nedenini de bağımsız adayların pusulalarda yer alma durumuna bağlayan Ahi, şunları söyledi: “Seçimlere giren bağımsızlar için itiraz ediyorum. Kendim bile kendime zor oy verebildim. Birkaç dakika baktım ismim nerede diye. Çok küçük yazmışlar. Doğuda okuma yazma oranı çok az. Annem bile bana oy verememiş. Yetkililerden talep ediyorum, partinin logosu gibi bağımsız adayların da fotoğrafları olsun. Böylece herkes istediğine oy versin. YSK’ya da selam söylüyorum ve bu sorunu çözmelerini bekliyoruz.”

‘Amerika’dan, Afganistan’dan arıyorlar’

Sosyal medyada gündem olan Ahi, kendisine olan ilginin ülke sınırlarını aştığını öne sürdü. Ahi, “Ben istediğim oyu alamadım ama halkın gönlünü aldım. Ben şunu bunu dağıtmıyorum, sevgi dağıtıyorum. Bu sevgi seli de devam ediyor şu an. Şu an Amerika’da Rusya’da Afganistan’da dünyanın her bir yerinde İdris Ahi’yi arayan, tebrik eden var. Keşke bizim memlekette de senin gibi biri olsaydı veya keşke biz orada olsaydık da sana oy verseydik diyenler var. Millet çok memnun yani” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın renkli siması İdris Ahi parti kuruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir