Vanlı Aşiret Liderlerinden flaş düğün ve taziye kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan ekonomik kriz ve düğünlerin aşırı abartılmasından ve yaşanan intihar olayının ardından aşiretler de yeni kararlara gitti.

Van’ın Başkale ilçesinde bir araya gelen aşiret temsilcileri, düğünlerle ilgili yeni kararlar aldı. Toplantı sonrası yeni kararlar açıklandı, kararlara uymayanların düğünlerine katılım olmayacağı belirtildi.

Başkale ilçesinde bir araya gelen aşiret temsilcileri, bundan sonra düğünlerde zarf usulüne geçerken, taziyeleri ise 3 günden 2 güne düşürdü.

Aralarında Şerefan Aşireti, Botan Aşireti, Merzikan Aşireti ve muhtarların da bulunduğu aşiretler yeni kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Aşiretler adına konuşan İskender Ertuş, “Bugünden itibaren Başkale ilçesi ve köylerinde düğünlerimizde açık mendil usulü kaldırılmıştır. Düğünlerde artık zarf olacak, dedi.

‘Gelinlik, kuaför olmayacak”

Düğünlerde artık gelinlik giyilmeyeceğini ve kuaföre de gidilmeyeceğini aktaran Ertuş, şunları söyledi:

“Gelinlik ve kuaför olmayacak. Aşiret olarak aldığımız bu karar neticesinde kurallara uymayacak olan düğün sahiplerinin düğünlerine hiçbir şekilde katılım olmayacaktır. Örf ve geleneklerimizde daha önce yöresel elbiselerle düğünler yapılıyordu. Atalarımızın yaptıkları gibi bizler de düğünlerimizi bu adetlere göre yapacağız.”

Aşiretler, taziyelere de düzenlemeler getirdi. Daha önce 3 gün yapılan taziyelerin 2 gün yapılması ve ‘kara bayram’ olarak adlandırılan adetlerin de kaldırılmasına karar verildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı Aşiret Liderlerinden flaş düğün ve taziye kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    18 Eylül 2023, 11:54

    […] bir düğünde açılan ateş sonucu yaralanan 7 aylık bebek yaşamını […]

    Cevapla