VanSpor’da AKP savaşı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasetin bulaştığı Vanspor’da sular durulmuyor. Yapılan son maçtan sonra tebrik mesajı gönderen AKP’li başkana, Vanspor Kulüp Başkanı’ndan, “Tebrik değil, para istiyoruz” cevabı yeni bir gerginliği de beraberinde getirdi.

AKP’ye yakın iş insanlarının başa geçmesinden sonra kent esnafı ve yurttaşlardan destek alamayan Vanspor’da kriz derinleşiyor. Daha önce Van TSO başkanı başta olmak üzere bazı iş insanlarını para vermedikleri gerekçesiyle hedef gösteren Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, bu kez de AKP’li başkanla karşı karşıya geldi.

Mesaja para talepli cevap

Haftasonu yapılan Karacabey Belediye Spor maçı sonrası AKP’li Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, takımı kutlayan bir mesaj yayınladı. Ancak AKP’li Ensari’nin mesajının altına kulüp başkanı Feyat Kıyak, “Yanlızca tebrik mesajıyla olmuyor. Başkanım, destek çıkmak gerekmiyor mu?” şeklinde bir cevap verdi.

Tiwitlerin silinmesi için AKP’li başkan devreye girdi

Ancak yapılan paylaşımlardan sonra Naci Sazan isimli yurttaş, Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’a sosyal medya üzerinden cevap vererek, insanların yaptığı masumane bir paylaşımın bu şekilde hedef gösterilmesinin doğru olmadığını belirterek, Kıyak’tan özür dilemesini istedi.

AKP’li başkan tiwitlerin silinmesini istedi

Sosyal medyada yaşanan tartışmalar üzerine iddialara göre Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, AKP Çaldıran İlçe Başkanını arayarak Naci Sazan isimli kişinin tiwitlerini sildirmesini istedi. Duruma tepki gösteren Sazan, “İlçe başkanlarını arayıp ‘tiwiti kaldırın’ söylemi terbiyesizliktir. Bunu böyle bilesin Feyat Kıyak” diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medyada yaşanan tartışmalar devam ederken, kentte VanSpor’un başarısı yerine maddi destek tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Ne olmuştu?

VanSpor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran’da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasından sonra Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik de görevinden istifa etmişti. İstifalardan sonra ilk olarak daha önce AKP’de İpekyolu İlçe Başkanı olan Yavuz Kuşan göreve gelirken, Kuşan’dan sonra yapılan kongrede ise AKP yönetiminde yer alan ve AKP’ye yakın olan isimler görevi devralmıştı. Yapılan siyasi müdahaleler ise kentte ciddi tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VanSpor’da AKP savaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir