Vartinis Katliamı’ndan sağ kurtulan tek kişi: Katil yüzbaşıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş Vartinis’te evleri ateşe verilen 10 kişilik aileden sağ kurtulan tek kişi olan Aysel Öğüt, “Ailemin katili Yüzbaşı Bülent’tir. O talimatı verdi” dedi.

Muş’un Korkut (Têlî) ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde 3 Ekim 1993’te, Öğüt ailesinin evi köye baskın düzenleyen askerler tarafından ateşe verildi. Kamuoyunda “Vartinis Katliamı” olarak bilinen bu olayda baba Nasır Öğüt, anne Eşref Öğüt, çocuklar Sevda, Sevim, Mehmet Şakir, Mehmet Şirin, Aycan, Cihan ve Cinal yanarak can verdi. En küçüğü 2, en büyüğü 14 yaşında olan ailenin çocukları içerisinde o gün evde olmadığı için tesadüfen kurtulan tek kişi Aysel Öğüt oldu.

Öğüt, olayın hemen ertesinde evin askerler tarafından yakıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi de katliamının sorumlusunun dönemin Hasköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Karaoğlu olduğunu tespit etti. Hakkında 2021’de tutuklama kararı verilen, Korkut bugüne kadar da yakalanamadı.

Vartinis Katliamı’ndan sağ kurtulan tek kişi: Katil yüzbaşıdır - vartinis katliami tanigi1

‘Yüzbaşı Bülent gelip köyü yakacağını bizzat söyledi’

Rûdaw’a konuşan Aysel Öğüt, “Yüzbaşı Bülent gelip köyü yakacağını bizzat söyledi. Ailemin kaldığı evin etrafını sardılar, o evi tarif etti ve herkesi öldürttü. Ailemin katili Yüzbaşı Bülent’tir. Bülent Karaoğlu canidir. Allah her iki cihanda ona huzur vermesin” dedi.  

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vartinis Katliamı’ndan sağ kurtulan tek kişi: Katil yüzbaşıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir