VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mikail Tunçdemir, kaldıkları binanın üst katında kaçak tespit edilmesinin arından yetkililerin ‘ek’ olduğu gerekçesiyle kendi dairelerine de kaçak olmamasına rağmen aynı cezanın kesildiğini söyledi. Tunçdemir, yaşanan hukuksuzluk karşısında mağdur edildiklerine dikkat çekerek, sorunun çözülmesi çağrısında bulundu.

VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda! - vepsas ceza kesti kanser hastasi magdur 3

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hafiziye Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk babası Mikail Tunçdemir’e, kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle kaldıkları evin üst katına 14 bin TL para cezası kesildi. Van Gölü Elektrik Perakende A.Ş.(VEPSAŞ), üst katta tespit ettikleri kaçak elektrik nedeniyle binada bulunan üç kata da aynı cezayı kesti. Kaçak elektrik kullanmamalarına rağmen diğer katlarla birlikte kendilerine de ceza verildiğini söyleyen Mikail Tunçdemir, verilen cezayı ödeyemeyecek durumda olduklarını ifade ederek, yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi. 

Kaçak elektrik olmayan daireye ceza kestiler!

Eşinin kanser hastası, bir çocuğunun da astım hastası olduğunu aktaran Tunçdemir, “Benim oturduğum katta kaçak elektrik bulunmamasına rağmen bana ceza kesildi. Bu parayı ödeyecek durumum da yok. Verilen cezayı ödeyemediğim için elektriğimiz bir hafta önce kesildi. Bir haftadır karanlıkta kalıyoruz. Verilen cezanın iptal edilmesini istiyorum” dedi.

VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda! - vepsas ceza kesti kanser hastasi magdur 5

‘Mum önünde yemek yiyip, erken uyuyoruz’

Kesilen elektrik nedeniyle mum önünde yemek yiyip erken uyumak zorunda kaldıklarını belirten Tunçdemir, “Eşim kanser hastası olduğu için mum kokusundan çok rahatsız oluyor. Apartmanın üst katında annemler kalıyor. Onlara ceza verdikten sonra ‘ek’ olduğu gerekçesiyle bize de ceza kesildi. Evin hiç bir yerinde kaçak tespit etmemelerine rağmen bu cezayı kestiler. VEPSAŞ’a gidip bu sorunu dile getirmeme rağmen bana, ‘mecbur ödeyeceksiniz, ödemezseniz icra gelir’ dediler. Ben de ödeyemediğim için icralık oldum” diye belirtti.

VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda! - vepsas ceza kesti kanser hastasi magdur 1

‘Yaşadığımız mağduriyet çözülsün’

Yaşadığı mağduriyet karşısında destek çağrısında bulunan Tunçdemir, kanser hastası eşinin morale ihtiyacı olduğunu ancak moral yerine karanlıkta yaşamak zorunda kaldığını vurguladı. İnşaat çalışanı olduğunu ve kazandığı paranın cezayı ödeyecek bir miktar olmadığına dikkat çeken Tunçdemir, “Çok zor durumdayız. Hem eşim hem ben hem de çocuklarım destek istiyoruz. Daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Bu nedenle yaşanan sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda! - vepsas ceza kesti kanser hastasi magdur 2

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VEPSAŞ kaçak bulamadığı daireye ceza kesti: Kanser hastası zor durumda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir