Yargıtay ‘HEDEP’ kısaltmasını kabul etmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay, Yeşil Sol Parti’nin adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesi üzerine belirlediği kısaltma olan HEDEP’i kabul etmedi.

Yargıtay, Yeşil Sol Parti’nin adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesi üzerine belirlediği kısaltma olan HEDEP’i kabul etmedi. Kararda, kısaltmanın, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’nin kısa adı olan HADEP’i andırdığı belirtildi.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti ile katılmıştı. Seçimlerin ardından gerçekleştirilen kongrede, partinin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi.

Ancak karara Yargıtay’dan itiraz geldi. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, aynı olmasa da 1991’de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı.

Karar, HEDEP’e bildirildi ve partiden kısaltmanın değiştirilmesi istendi. Parti, kısaltmayı değiştirmek ya da karara itiraz etme seçeneklerini gündeme kaldı.

Partinin ilgili kurullarında alınacak kararın ve atılacak adımların, yarın Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay ‘HEDEP’ kısaltmasını kabul etmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Kasım 2023, 12:03

    […]  HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, Yargıtay’ın partinin kısaltmasına dair itirazına dair, “Partinin uzun ismi değişmeyecek, sadece kısa adı olan HEDEP değiştirilecek” dedi.  […]

    Cevapla