YSP’li Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Cezaevi’ndeki ihlalleri Meclis’e taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlalleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin soru önergesi verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesinde, cezaevlerinde siyasi tutuklulara yönelik işkencenin arttığına dikkat çekti.

Hun, “Cezaevlerinde yaşanan bu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların yapılması gerekirken T Tipi, D Tipi, E Tipi, F Tipi gibi tutukların haklarını gasp eden cezaevlerin yanında S Tipi cezaevlerinin açılması ve bu cezaevlerinde tutukluların tek kişilik odalarda kalmak zorunda olması dışarıyla bağları kopan mahpusların içeride de yaşamla bağlarını koparmaya dönük olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin devam edeceğini göstermek bakımından endişe vericidir” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerinde işkencenin yanı sıra çok sayıda hak ihlalinin yaşandığını da dikkati çeken Hun, Adalet Bakanı Tunç’a şu soruları sordu:

-“Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan hak ihlalleri bilginiz dahilinde mi yapılmaktadır?

-Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan bazı mahpusların herhangi bir disiplin cezası bulunmadığı ve ağırlaştırılmış hapis cezası olmadığı halde tekli oda ‘da tutulmasının yasal dayanağı nedir?

-Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlalleri, işkence ve keyfi uygulamaların ortadan kalkması için ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

-Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde toplamda kaç mahpus tekli odalarda tutulmaktadır?

-Bu mahpuslardan kaç tanesi ağırlaştırılmış cezası olmadığı halde tekli oda ‘da tutulmaktadır?”

Kaynak: MA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSP’li Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Cezaevi’ndeki ihlalleri Meclis’e taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir