Yüksekova’da biri çocuk 4 kişi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova’da 6 Ekim günü darp ve kötü muamele ile gözaltına alınan 13 kişiden 16 yaşındaki Barış Özçük ve 3 genç tutuklandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 6 Ekim günü sabah saatlerinde polisler tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Hakkari merkezli, Van, Malatya, Batman, İstanbul’da yapılan ev baskınlarında, “Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Yasin Akdağ, Mehmet Emin Özer, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, Serhat Kurt, Barış Özçük, Şervan Bor ve Rıza Demir”, “Örgüt propagandası” ve “Örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı. Dosyaya uygulanan avukat görüş yasağı 7 Ekim günü sona erdikten sonra avukatlar tarafından müvekkilleriyle yapılan görüşmeden, gençlerin gözaltı süresi boyunca da kötü muamele gördüğü su ve yemek verilmediği, belirtildi. 

5 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest 

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gençlerden Rıza Demir, Agit Koca, Bahtiyar Bor, Serhat Aşkan ve Mehmet Emin Özer emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 8 genç ise savcılığa sevk edildi. 

Tutuklama talebi 

Dün Yüksekova Adliyesi’nde gençlerin ifadeleri alınırken, adliyenin bulunduğu alan yoğun polis önlemiyle ablukaya alındı. Savcılıkta ifadeleri ardından, “Vedat Özeken, Barış Özçük, Şervan Bor ve İsa Terzioğlu” tutuklama kararıyla “Uğur Şedal, Savaş Akdoğan ve Serhat Kurt” ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması kararıyla Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari milletvekili Öznur Bartın’ın basın danışmanı Yasin Akdağ ise Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

16 yaşındaki çocuk dahil 4 kişi tutuklama 

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan gençlerden Savaş Akdoğan, Serhat Kurt ve Uğur Şedal adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, Vedat Özeken, Barış Özçük, İsa Terzioğlu ve Şervan Bor’un ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlar arasında Barış Özçük’ün 16 yaşında olduğu ve adliyede saatlerce ters kelepçeli şekilde tutulduğu öğrenildi.  

Tutuklananların Van’daki cezaevlerine götürüleceği belirtildi. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da biri çocuk 4 kişi tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir