Yüksekova’da taziye yemekleri kaldırıldı 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi nüfusuna kayıtlı Arif Uzunköprü, abisinin taziyesinde insanlara ekonomik yük olmaması için taziye yemeğini kaldırdı. Uzunköprü’den sonra birçok aile de taziye saatlerini yemek saatlerine denk gelmeyecek şekilde düzenlemeye başladı.

Ekonomik krizin en fazla etkilendiği kentlerden biri olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde anlamlı bir adım atıldı. Hakkari’nin Yüksekova İlçe nüfusuna kayıtlı olan ve Van ile Hakkari’de ikamet eden Arif Uzunköprü, abisi Reşat Uzunköprü’nün taziyesinde ekonomik külfet olmaması için taziye yemeğini kaldırmaya karar verdi. Uzunköprü, insanların ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Son zamanlarda taziye yemekleri de insanlar üzerinde ciddi bir yük oluyordu. Ben de kardeşimin taziyesinde taziye saatini 13:00 ile 17:00 arasında planlayarak yemeğe denk gelmeyecek şekilde düzenledim. Taziyeye gelenlere de bunu dile getirdim. Benden sonra ilçede birçok taziyede de aynı uygulama devreye girdi,” dedi.

 

Kararın toplum içinde çok olumlu karşılandığını da belirten Uzunköprü, “Taziyeden sonra bayağı olumlu dönüşler aldım. Toplumda da gerçekten bu talep vardı. Ben sadece bu talebe öncülük ettim. Bizim ortak sayfalarda, taziye gruplarında genelde taziye mesajı paylaşıldığında yemeğe denk gelmeyen saatler belirleniyor. Bu da olumlu bir gelişmedir,” diye konuştu.

 

 

 

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_3
1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da taziye yemekleri kaldırıldı 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    10 Mart 2024, 14:39

    Çok Çok yararlı ve faydalı bir karar. İnşallah bunun devamı gelir. Gevere hayırlı olsun.

  2. Avatar

    Tüm sorunları hallettiniz bir tek taziye yemekleri kalmıştı.

    Cevapla