3 kardeş yaşamını yitirmişti: O inşaatın projesi sahte çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği ile AKP Sancaktepe Belediyesi’ne ait olan ve 3 kardeşin yaşamını yitirmesine neden olan inşaat projesinin kaçak olduğu öğrenildi. 

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde 2 Ekim’de temeli su solu ve çevresinde güvenlik önlemi alınmayan cemevi inşaatının yanında oyun oynayan 3 kardeş kayboldu. Başlatılan arama çalışmaları sonucu 4 Ekim’de 3 kardeşin cenazesi içi su dolu inşaat temelinde bulundu. 

Çocukların ölümüyle gündeme gelen inşaatın AKP Sancaktepe Belediyesi ile İstanbul Valiliği’ne ait kaçak bir yapı olduğu ortaya çıktı. 

Onay beklemeden temel atıldı 

Birgün’ün haberine göre; Sancaktepe Belediyesi, Nisan ayında 600 metrekarelik arsanın imar planını değiştirdi. Arsa, cemevi yapılabilmesi için konut alanından sosyal kültürel tesis alanına dönüştürüldü. Plan değişikliğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde onaylanması beklenilmeden, 30 Temmuz’da İstanbul Valisi Davut Gül, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katıldığı törenle “Birlik Cemevi” adı verilen projenin temeli atıldı.  

Belediye gerekli izinleri almadı 

İnşaata başlanılabilmesi için imar planı değişikliğinin İBB Meclisi’nde onaylanması gerekirken, plan henüz onaylanmadan valilik ile belediye inşaata başladı. Öte yandan inşaatın ruhsatının olmadığı ve İBB’den hafriyat için izin alınmadığı belirtildi. İBB kaynaklarına göre; hafriyat çalışması ve hafriyatın taşınması için izin alınması gerekirken Sancaktepe Belediyesi’nin böyle bir işleme başvurmadığı belirtildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3 kardeş yaşamını yitirmişti: O inşaatın projesi sahte çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    3 Kasım 2023, 09:45

    […] ilçesi Hatuniye Mahallesi’nde bir inşaatta beton dökümü sırasında tabliye betonunun çökmesi sonucu işçiler […]

    Cevapla