Abdullah Zeydan Serhat News’e konuştu: AKP Adayı hangi yüzle gidip o koltuğa oturacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan büyük bir kumpasla karşı karşıya olduklarını belirterek, alınan karara en fazla Van halkının oyları ile daha önce milletvekili seçilmiş olan AKP’li adayın karşı çıkması gerektiğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınmasını yönelik tepkiler devam ederken, Abdullah Zeydan yaşananlarla ilgili Serhat News’e konuştu: yasal süreç içinde bütün haklarının geri verildiğini ve hiçbir yasal sorunu olmadan başvurusunu yaptığını dile getiren Zeydan, “Bende bu kesinleşme şehri ve evraklarla birlikte Van İl seçim kuruluna başvuruda bulundum. Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulu bütün ve evrakları inceledi ve seçilme yeterliliğim önünde hiçbir engelin olmadığına karar verdi. Bu süreçte ilk geçişi sonra kesin aday listeleri yayınlandı” diye konuştu.

 

Türkiye’de olmayan bir karar

 

 

Başvuru sürecinde hiçbir itirazında olmadığını dile getiren Zeydan, şunları dile getirdi: “Bizde bu süreçte çalışmalarımızı yaptık ve halkımızın gücü ile 14 belediyenin tamamını aldık. Sonra öğrendik ki seçime 2 gün kala mesaiye 5 dakika kala Adli Seçil Genel Müdürlüğünün Diyarbakır’a hukuksuz bir şekilde bir yazı yazdığını ve bir sene önce kesinleşmiş kararının başsavcılığa bildirilmediği gerekçesiyle memnu hakları geri alınıyor. Böyle bir karar Türkiye’de yoktur.  Yanı mutlak hukuksuzluk ve kanunsuzluk söz konusudur. Bazen Adelet Bakanlığının Kanun yararına kararı bozma hakkı var. Fakat burada bu kararı da uygulatmamışlar.”

 

Savcının kararı Yargıtay’a taşıyabilirdi

Savcılığın kararı üzerine memnu haklarının geri alınması yerine kararın Yargıtay’a götürülmesi gerektiğini de dile getiren Zeydan, “böyle bir durumda Yargıtay eğer birkaç ay içinde böyle bir karar alsaydı  o zaman belediye meclisi kendi arasında yeni bir başkan seçerdi. Oysa burada bir yıl önce kendilerinin verdiği bir kararı hiçbir yasal dayanağı olmadan tekrar ortadan kaldırmışlar. Yanı mutlak bir hukuksuzluk var. Milletin iradesine kurulmuş bir tuzak var. Biz bu hukuksuzluğa karşı halkımızın iradesini sonuna kadar savunacağız. Bu dönemde demek AKP’ye de haber verilmiş. Bir karşı karara karşı iki üyenin kararıyla AKP verilmesine karar verilmiş.bizim bu kumpasa karşı itiraz kararımız var. Buna karşı sonuna kadar hakkımızı savunacağız.” Dedi.

AKP’li adaya seslendi

Konuşmasında AKP adayı Abdulahat Arvas’a da çağrıda bulunan Zeydan, “Buradan AKP adayına çağrıda bulunuyorum. Bu halk bu kentte sana oy verdi. Seni milletvekili seçti. Bu halkın onurunu böyle kumpaslarla ayaklar altına alman doğru değil. Aklı selim bir tavra seni davet ediyoruz. Sen bu halkın iradesini ayaklar altına alarak gidip o koltuğa oturamazsın. Nasıl bu halkın yüzüne bakacaksın. Nasıl bu halkın içine çıkacaksın. Ne hukuk, ne vicdan ne bu halk nede biz bunu kabul etmeyeceğiz.

 

Serhat News

 

 

 

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Abdullah Zeydan Serhat News’e konuştu: AKP Adayı hangi yüzle gidip o koltuğa oturacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir