Van’da başlayan protestolar mahallelere sıçradı: Eş Başkanlar darp edildi 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınmasını kentin tüm mahalle, cadde ve sokaklarında protesto ediliyor. Eylemler merkezden sonra birçok mahalleye de sıçradı.

DEM Parti Van İl binası önünde başlayan ve kentin Cumhuriyet, Maraş, Milli Egemenlik başta olmak üzere tüm caddelerine yayılarak devam eden olaylar sürüyor. Kent merkezi adeta savaş alanına dönerken, tüm çöp kutuları, reklam panoları ve çiçek saksılarıyla barikatlar kuruldu. Caddelerde ateş yakan ve barikat kuran gençlere yönelik polis gaz bombaları, tazyikli su, plastik mermilerle müdahale ediyor.

 

Olaylar yayılıyor

Olaylar merkezden sonra mahallelere sıçradı. Mahalle yollarına barikat kurarak kapatan gençler, lastiklerle ateş yakarak yürüyüş yaptı. Binerce kişinin toplandığı mahallelerde, olaylar devam ediyor. Şuana kadar onlarca kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kişide yaralandı.

 

Eşbaşkanlar darp edildi

 

DEM il binası önünü saran polis, binanın içine gaz bombası attı. Milletvekili ve Van Büyükşehir Belediyesi adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan darp edilerek gözaltına alınmak istendi. Halkın tepkisi üzerine eşbaşkanlar bırakıldı. Tüm esnaf kepenk kapatırken, kentin caddelerindeki olaylar devam ediyor.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da başlayan protestolar mahallelere sıçradı: Eş Başkanlar darp edildi 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir