Adalet Bakanı ‘Yargı Krizi’nin çözümü noktasında Meclis’i işaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve AYM arasındaki krize ilişkin, “Bir anlaşmazlık varsa bunlar TBMM’de konuşularak çözülebilecek hususlar” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkındaki kararları ile ilgili yeni açıklamada bulundu. İki mahkeme arasında görüş farklılığının TBMM’de çözüleceğini ifade eden Bakan Tunç,

“TCK’ya göre devletin güvenliğine ilişkin suçlar yazılmıştır. Seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla terör suçları dokunulmazlık kapsamında mı değil mi? Yargıtay kapsam dışı diyor. İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var burada. Konuyu farklı noktalara çekmenin gereği yok. Özgür (Özel) Bey’in cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi de darbecileri de çok iyi bilir. Yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik belirsizlik varsa, AYM’nin kuruluş kanunuyla ilgili bir anlaşmazlık varsa bunlar TBMM’de konuşularak çözülebilecek hususlar. Konu hukuk çerçevesinde tartışılır ve çözüm bulunur” ifadelerini kullandı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı ‘Yargı Krizi’nin çözümü noktasında Meclis’i işaret etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    15 Kasım 2023, 12:24

    […] Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “AYM‘ye bireysel başvuru hakkından geri dönmek söz konusu değil” açıklaması yaptı.  […]

    Cevapla