Af Örgütü’nden İran’ın idamlarına karşı acil eylem çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Af Örgütü, Rojhilat ve İran’da devam eden eylemlere katıldıkları gerekçesiyle idama mahkum edilen 7 Kürt için acil eyleme geçilmesi çağrısı yaptı. 

İran’ın başkenti Tahran’da, Jîna Emînî’nin gözaltında katledilmesinin ardından başlayan protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 7 Kürt yurttaş daha idama mahkum edildi. Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bir açıklamayla İran rejimi tarafından idama mahkum edilen 7 Kürt yurttaş için acil eyleme geçilmesi çağrısı yaptı.

7 yurttaş için imza kampanyası başlatan Af Örgütü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muhammed Borogani ve Mahand Sadrat Madani, Elburz eyaletinde; Mecid Kazımi, Salih Mirhaişimi ve Said Yakubi, İsfahan eyaletinde; Mücahid (Abbas) Kurkur Huzistan eyaletinde; İbrahim Narui, Mansur Dahmarde, Kambiz Harut, Şuayib Mir Beluczehi Rigi, Mansur Hut ve Nizamuldin Hut Sistan ve Belucistan eyaletinde; Manuşehr Mehman Navaz, Muhammed Gobadlu, Said Şirazi, Ebulfazl Mehri Hüseyin Hacilu ve Muhsin Rezazade Garagolu ise Tahran eyaletinde yargılandı. En az 7 kişi, ‘Kasten öldürme’ suçlarını işlememelerine rağmen idam cezası gerektirmeyen katalog suçlar çerçevesinde idama mahkûm edildi.”

Yargılanmaların adil olmadığı belirtilen açıklamada, tutululara işkence ve baskı altında itiraflar yapıldığı kaydedildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Af Örgütü’nden İran’ın idamlarına karşı acil eylem çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir