Ağrı vekili Sakık Meclis’teki iki birleşimden menedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Mehmet Ali Çelebi’nin Kerkük’e dönük tehditlerine tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’teki iki birleşimden menedildi.

Meclis’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri devam ederken, görüşmeler esnasında söz alan AKP’li Mehmet Ali Çelebi, konuşmasında DEM Parti vekilleri ve CHP’lileri hedef gösterdi. Çelebi aynı zamanda, “Biz Demirtaş’a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz!” ifadelerini de kullandı. Bu sırada DEM Partili vekiller Çelebi’ye tepki gösterdi. DEM Parti Ağrı Milletvekilli Sırrı Sakık da Çelebi’ye tepki gösterdi. 

İki birleşimden men edildi

AKP’li Bekir Bozdağ tartışmalar üzerine oturuma ara verdi. Aranın ardından Meclis’i tekrardan açan Bozdağ, Sakık’ın kullandığı ifadelerin iç tüzüğe aykırı olduğunu ileri sürdü. Bozdağ, Sakık’ın ne tür bir ifade kullandığını ise söylemedi. Ancak buna rağmen Sakık’ın Meclis’ten geçici olarak çıkarılma cezası verilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bozdağ, Sakık’ın iki birleşimden çıkarılmasını teklifini Meclis’e sundu. Meclis’te yapılan oylamada, Sakık’ın iki birleşimden menedilmesi kabul edildi.

Tepki tutanaklara yansıdı

Bunun yanı sıra Meclis tutanaklarına yansıdığı kadarıyla Çelebi’nin, “Gazze’ye, Bakü’ye, Kerkük’e, Bosna’ya, tüm mazlumlara selam olsun, umut da olsun. Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece mutlaka geleceğiz diyorum” demesi üzerine Sakık’ın “Ha s….  lan! Gel, gelmezsen şerefsizsin. Gelmezsen şerefsizsin! Alçaksın sen” diyerek, tepki gösterildiği görüldü.

Celal Adan’a ceza verilmemişti

Geçtiğimiz günlerde MHP Meclis Başkanvekili Celan Adan, Sırrı Sakık’ın kürsüde yaptığı konuşma sonrasında kendisine “Pezevenk” demişti. Günlerce süren tartışmalara rağmen Adan’a herhangi bir ceza verilmedi. Bunun üzerine Sakık da kendisine veya parti milletvekillerine yönelik herhangi bir hakaret veya tehdide aynı şekilde karşılık vereceğini söylemişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı vekili Sakık Meclis’teki iki birleşimden menedildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir