Ağrı’da hayvan borsası kapatıldı: Besicilerden yol kapatma eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’da şap hastalığı gerekçesiyle Hayvan Borsası 30 gün süre ile kapatılırken, besiciler ise kendilerine önceden haber verilmemesi nedeniyle Türkiye-İran yolunu trafiğe kapattı. 

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, dün gece sanal medya hesaplarında bir duyuru yayımlayarak, ilde görülen şap hastalığı nedeniyle Hayvan Borsası’nın 30 gün süreyle kapatıldığını açıkladı. Sabah saatlerinde köy ve ilçelerden getirilen hayvanlar borsaya alınmadı. Bir süre yaşanan tartışmanın ardından borsaya gelen çok sayıda besici ve tüccar, kendilerine daha önce haber verilmemesine tepki göstererek, Türkiye-İran ulaşımını sağlayan D100 Karayolunu tek taraflı trafiğe kapattı. 

Yolu trafiğe kapattılar

Uzun bir süre trafiği tek yönlü kapatan çiftçiler, ardından Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü önünde toplanarak protesto gerçekleştirdi. Ardından bir grup, yetkililerle durumu görüşerek, hastalığın çıktığı köyün sadece karantinaya almasını istedi. Bu yıl üçüncü kez borsanın kapatıldığını ifade eden besiciler, hastalıkla ilgili önlem almayan yetkililere tepki gösterdi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da hayvan borsası kapatıldı: Besicilerden yol kapatma eylemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir