Ağrı’da macera filmi çekiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’nın Doğubayazıt (Bazid) ilçesinde, Pakistan’da kaçırılan iki Çek kızın kurtarılma çalışmalarını konu alan macera dolu “The Extractors” sinema filminin çekimleri yapılıyor.

Doğubayazıt; Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alan ve Meteor Çukuru başta olmak üzere birçok tarihi ve doğal güzelliğiyle dünyanın her yerinden turist çekiyor. İlçe ayrıca yabancı televizyon kanallarının da ilgisini çekiyor.

Türkiye Film Komisyonu‘nun çalışmalarıyla geçen sene dünyaca ünlü Amerikan televizyon kanalı History Channel’in Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanın belgeselini çekmesinin ardından bu yıl da Çekya‘dan yapımcılar aksiyon dolu film çekimi için bölgeye geldi.

Ağrı’da macera filmi çekiliyor - agri film cekimi2
FOTO: AA

Yapımcılığını Adam Dvorak’ın, yönetmenliğini ise Roman Kasparovsky’nin yaptığı “The Extractors” sinema filmi, Pakistan’da kaçırılan Çek vatandaşı iki kızın, ülkelerinin istihbaratı tarafından diplomatik ve fiziksel faaliyetlerle kurtarılma çalışmalarını konu alıyor.

Halk film sahnelerini ilgiyle takip ediyor

İshak Paşa Sarayı’na yakın noktada çekimlerine başlanan filmin bazı sahneleri için de Van’a gidilecek. Türkiye Film Komisyonu Başkanı ve yapımcı Sait Yardımcı, filmin önümüzdeki sezonda Çekya’da gösterime gireceğini ve uluslararası film festivallerine de katılacağını söyledi.

Ağrı’da macera filmi çekiliyor - agri film cekimi1
FOTO: AA

Çekimlere Van’da devam edilecek

Filmin bu bölgede çekilmesinin tanıtımın yanında ekonomik olarak getirisinin de olduğunu ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu: “Bu bölgenin tercih edilmesinin nedeni Doğu Anadolu’nun doğal bir film platosu olmasıdır. Türkiye Film Komisyonu olarak 2013 yılında Türkiye’nin doğal film platolarını öncelikle Hollywood film yapım şirketlerine tanıtma imkanımız oldu. Özellikle Los Angeles’te yaşadığım dönem içerisinde birçok yapım şirketiyle görüşme imkanımız oldu. Bu nedenle Doğubayazıt’ta film çekiliyor. Çekimlerin tamamı bir ay sürecek. Bu hafta Doğubayazıt’ta çekimler yapıldı, gelecek hafta da Van’da, sonrasında da senaryoya göre Doğubayazıt’ta çekimler devam edecek.” (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da macera filmi çekiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir