Van Barosu Olağan Genel Kurulu başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barosu 2 gün sürecek 28’nci Olağan Genel Kurulu, Van Barosu Tahir Elçi Salonu’nda başlarken, başkanlık için üç aday yarışıyor.

Van Barosu 28’nci Olağan Genel Kurulu, Van Barosu Tahir Elçi Salonunda başladı. Binden fazla avukatın kayıtlı olduğu Van Barosu’nda 3 aday yarışıyor. Kurulda Başkanlık Divanı belirlendikten sonra faaliyet raporu okundu. Daha sonra kurulda konuşan Baro Başkanı Zülküf Uçar, yargı bağımsızlığının tamamen ortadan kaldırıldığı bir dönemden geçtiklerini belirtti.

Van Barosu Olağan Genel Kurulu başladı - van baro olagan kongre 1

‘Ülkede birçok hak ihlali yaşanıyor’

Hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşan ülkede nefes almaya çalıştıklarına dikkat çeken Uçar, birçok alanda hak ihlallerinin arttığını ve cezasızlık kültürüyle yoğun derecede beslenen hukuksuzluğu meşrulaştıran bir anlayışın egemen hale geldiğinin altını çizdi. Uçar, “Geldiğimiz noktada demokratik devletin temellerini yeniden atabilmek ve yargı bağımsızlığını yeniden sağlanabilmesi için mücadele verebilmek, çaba göstermek biz avukatlar ve baroların asli temel görevidir. Tam demokratik ve eşit haklar temelinde kurulu bir ülkenin asla hayal olmadığını bilinciyle ülkenin geleceğine ışık tutacak dayatmacı üst kimliğin ret ederek, Türkiye vatandaşlığını esas alacak ve anadilde eğitimin anayasal güvence alındığı yeni bir anayasa için daha yüksek sesle tüm gücümüz ve enerjimizle mücadele etmek zorundayız” diye kaydetti. 

‘Tutuklama kararları esarete dönüştü’

Cezaevlerinde tutuklulara yönelik insanlık onuruna aykırı uygulamalarını gerçekleştirildiğini belirten Uçar, ülkede birçok hak ihlalinin yaşandığın belirtti. Tutuklama kararlarının esarete dönüştüğünü kaydeden Uçar sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurdundan, toprağından kaçmak zorunda kalan mültecilerin gözlerimizin önünde topraklarımızda yoğun ırkçı saldırı ve söylemlere maruz kalıyorlar. Kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismarın her geçen gün daha da büyüdüğünü görüyoruz. İstanbul Sözleşmesini feshedilmesi sonrasında kadınların korumasız hale geldiği bir süreçte insan haklarını korumanın ve hukuku işler hale getirmenin sırtımızda taşımamız gereken en önemli vazife olduğunu unutmamalıyız.”

Van Barosu Olağan Genel Kurulu başladı - van baro olagan kongre 2

‘Hukuksuzlukla mücadele ettik’

Görevde oldukları süre boyunca hukuksuzlukla mücadele ettiklerini söyleyen Uçar, ülkede gündem belirleyen, yürüten ve mücadelede en ön saflarda olan bir baro olduklarını ifade etti. Uçar sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kayyım politikalarını tanımadık ve bu durumu dile getirmekten asla çekinmedik. Yaşanan hak ihlallerinde hiçbir yurttaşı yalnız bırakmayan, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılarda muhatabın kim olduğunu bakmaksızın açık bir şekilde tavrımızı ortaya koyduk. Sorunların çözümünde kurumsal diyaloga önem atfeden bir baro olmak için çalışmalar yürüttük.”

Van Barosu Olağan Genel Kurulu başladı - van baro olagan kongre 3

 İki gün sürecek olan Genel Kurul yarın yapılacak seçimlerin ardından tamamlanacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Barosu Olağan Genel Kurulu başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir