‘Ahlak polisleri’ bu kez 16 yaşındaki kız çocuğuna saldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran‘da 16 yaşındaki Armita Garavand adlı kız çocuğun Tahran Metrosu’nda “ahlak polisinin” saldırısına uğradığı belirtildi. 

İran’ın başkenti Tahran’da başörtü takmayı reddeden 16 yaşındaki Kirmanşahlı Armita Garawand adlı kız çocuğu, Tahran Metrosu’nda İran rejiminin “ahlak polisleri”nin fiziksel şiddetine uğradı. Metrodan indirilen ve şiddet uygulanan çocuk, üç gündür komada. Hengaw’ın haberine göre; 1 Ekim sabahı, aslen Kirmanşahlı olan ve Tahran’da ikamet eden 16 yaşındaki Armita Garavand, “zorunlu başörtüsü” kurallarına uymadığı gerekçesiyle Tahran Metrosu‘nun “Şüheda” istasyonunda rejim polisleri tarafından fiziksel saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda ağır yaralanan kız çocuğu, hastaneye kaldırıldı. 

Hastaneye giden gazeteci gözaltına alındı

Hengaw’a konuşan bilgi sahibi bir kaynak, güvenlik güçlerinin Fecr Hastanesi’ndeki yoğun varlığı nedeniyle, şu anda mağdurun ailesi tarafından bile ziyaret edilmesine izin verilmediğini söyledi. Yine haber hazırlamak üzere hastaneyi ziyaret eden bir gazeteci, rejim güçlerince gözaltına alındı. Şark gazetesinden Meryem Lütfi, olayın yayınlanmasından saatler sonra serbest bırakıldı. Hengaw daha sonra kadının hastanede komada olduğunu gösteren bir fotoğraf da yayınladı.

Rejim, fiziksel saldırıyı reddetti

Hengaw’ın aktarımına göre, Armita’nın metro istasyonunda baygın halde taşınırken gösteren görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İran devletine bağlı tüm medya kuruluşları ise kız çocuğuna yönelik fiziksel saldırıyı sistematik olarak reddetti ve hükümet yetkilileri herhangi bir fiziksel münakaşa yaşanmadığını iddia etti. Ancak bu iddialar yalnızca trenin dış açısından çekilen kısa ve kırpılmış bir videoya dayanması inandırıcı olarak kabul edilmedi. 

Düşük tansiyon iddiası ortaya atıldı

Resmi medya ise Tahran Metrosu yetkililerine atıfta bulunarak Armita Garavand’ın düşük tansiyon nedeniyle bayıldığını iddia ederken, ancak Hengaw hastanedeki koşullar, yoğun güvenlik önlemleri ve ziyarete izin verilmemesi göz önüne alındığında, kamuoyunda geçen yıla benzer şekilde Tahran’da başörtüsü kurallarına uymadığı için “ahlak polisi” tarafından gözaltına alındığı sırada komaya girerek ölen 22 yaşındaki Jîna Emînî’nin başına gelenleri hatırlattığını vurguladı.

Ailesinden haber alınamıyor

Hengaw ayrıca son iki gündür Armita Garavand’ın babası Bahman Garavand ve annesi Şahin Ahmadi de dahil olmak üzere ailesinden haber alınamadığını bunun da aile üzerinde yoğun güvenlik kontrolü uygulandığını belirtildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Ahlak polisleri’ bu kez 16 yaşındaki kız çocuğuna saldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    5 Ekim 2023, 09:51

    […] İran’da, başörtü takmayı reddettiği için rejim güçlerinin fiziksel şiddetine maruz kalan 16 yaşındaki Armita Garawand’nın tutulduğu yoğun bakımdaki fotoğraflarının yayınlanmasının ardından tüm aile bireylerinin cep telefonlarına el konuldu. […]

    Cevapla