AKP’li Vanspor Başkanı Feyat Kıyak bu kezde gazetecileri hedef aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van Haber – Siyasi müdahalelerle başa gelen ve para yardımı yapmayan iş insanları ve seçilmişleri sürekli hedef alan Vanspor FK başkanı Ferhat Kıyak bu kezde gazetecileri hedef aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor Futbol Kulü son olarak evinde karşılaştığı lider Kocaelispor ile 0-0 berabere kaldı. Son 3 maçın 2’sini evinde oynamasına rağmen 3 maçta sadece 3 puan toplayabilen Vanspor, eleştirilerin odağı oldu.

Şehrivan TV’de yayınlanan ve Kubilay Önay’ın sunduğu “Spor Şehri Van” programında da bu başarısızlığı sebebi ve yaşanan gelişmeler konuşuldu. Spor Yorumcuları Önder Altınal ve İlhan Siyahtaş’ın konuk olduğu programa Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın hakaret ve tehditleri damga vurdu. İşte yaşanan gelişmeler.

Kırmızı Grup değerlendirmesi ve son oynana Kocaelispor maçının değerlendirildiği anlarda; moderatör ve spor yorumcuları oynan son 3 maçta başarısızlığın olduğunu ve bunun da bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Kulüp teknik direktörü ve yetkililerinin önlem alması ve bu noktada açıklama yapması gerektiği de aynı şekilde yorumlandı. Bunun dışında son maçta penaltıyı kullanan ve ağır eleştirilern odağı olan Emrah Tacir’e de sahip çıkılması ve kalan 6 maç için Emrah’ın kaznılması ve hakaret vari eleştirilerin yapılmaması gerektiği de her 2 yorumcu tarafından yapıldı.

Eleştirilerin ve yorumların yapıldığı dakikalarda Kulüp Başkanı Feyat Kıyak yapılan yayının altına “Beni yayına bağlar mısınız” yorumu yaptı. Bunun üzerine programa ara verildi. Moderatör Kubilay Önay reklam arası sonrası Kulüp Başkanın programa bağlanmak istediğini ve kanal yetkililerine kadar herkesin aradığını ifade ederek programa devam etti. Spor yorumcularının da onayını alan Önay, Kulüp Başkanı Kıyak’ı programa telefon bağlantısı ile bağladı.

Haddini ve kendini bilmez!


Sözlerine “Ben size hayırlı kandiller diliyorum ama pek hayırlı yayınlar dilemiyorum” diyerek başlayan Kıyak devamında hakaretler savurdu. Kıyak,

“Ben 2 arkadaşı tanımıyorum. (spor yorumcuları için) Kadir Gecesindeyiz. Bizi yaradan Allah’ta diyor ki Ne yaparsanız yapın kul hakkıyla bana gelmeyin. Konuştuğunu ve yerden yere vurduğunu Vanspor, Vanspor’un hocası, Vanspor’un Emrah Tacir’i ve Vanspor’un futbolcuları Türkiye tarihinde rekorlar kırıyor. Kalecisinde tutun 18 haftadır yenilmeyen bir Vanspor’u konuşuyoruz. Şimdi orada 2 tane haddini ve kendini bilmez 2 arkadaş almışsınız oraya.” demesi üzerine, Spor Yorumcusu İlhan Siyahtaş, “Siz burada kimseye hakaret edemezsiniz karşılığı verdi.” Aynı anda Kubilay Önay’da “Siz yayını baştan beridir izliyor musunuz?” sorusunu kendisine yöneltti.

Kıyak konuşmasının devamın şunları söyledi: “Siz kimsizniz Ümit hoca size hesap verecek? Ben Emrah Tacir’i, Ümit Hocayı ve Vanspor’un başarısını sizin gibi Van’a ve Vanspor’a zerre miskal katkısı olmayan fitne fesatlara yedirmem. Hadsizlik yapıyorsunuz! Siz orada edepsiz edepsiz konuşuyorsunuz! Kendi kafanıza göre yorumlar yapıyorsunuz! Herkes haddini bilsin. Vallahi ben haddini bildiririm!” (Vanekspres)

Ne olmuştu?

VanSpor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran’da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasından sonra Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik de görevinden istifa etmişti. İstifalardan sonra ilk olarak daha önce AKP’de İpekyolu İlçe Başkanı olan Yavuz Kuşan göreve gelirken, Kuşan’dan sonra yapılan kongrede ise AKP yönetiminde yer alan ve AKP’ye yakın olan isimler görevi devralmıştı. Yapılan siyasi müdahaleler ise kentte ciddi tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Vanspor Başkanı Feyat Kıyak bu kezde gazetecileri hedef aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir