Bahçeli’den 50+1 savunması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın değiştirilmesini istediği 50+1 sistemini savundu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “50+1 değişmesi isabetli olur” sözlerini değerlendirdi. Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Bahçeli, “AKP, MHP’yi sırtından atmaya çalışıyor” şeklindeki yorumlara tepki gösterdi. Bahçeli, “Hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanı ile aramıza giremeyecektir” dedi.

Bahçeli, geçmişte yaptığı açıklamaları tekrarlayarak, 50+1 sistemini savundu. Bahçeli, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir; işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Elbette Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin aksayan yönleri varsa düzeltilmelidir. Bu da son derece doğal bir sistemdir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle millet ittifakı hedefine ulaşamamış. Var olan kurum ve sistemin tekrar ihyası zaten makul değildir.” 

‘Sözlerimiz bellidir’

Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50+1 ile ilgili açıklamasını hatırlatan Bahçeli, “50+1 hususunda bizim geçmişten bugüne söylediğimiz sözler bellidir ve esasen hiç değişme göstermemiştir. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı çizgide aynı görüşteyiz. 7 Haziran’da yapmış olduğum konuşmada şöyle demiştim ’16 Nisan halk oylaması milat olmuştur. Kutuplaşma ihtimali en aza çekilmiştir. Siyasi partiler ahlaki ittifaktan başka seçeneği kalmamıştır.’ Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz. Cumhur İttifakı olarak konuşarak, ortak yolun, makul çözümün anlayış ve uzlaşmayla yapılacağı inancına da sahibiz” dedi. 

Kadıköy konseri

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar’ın konserine gitmesine de tepki gösterdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli’den 50+1 savunması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir