Buldan Van’dan seslendi: Yarın Erdoğan’a ‘veda’ edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Van’da düzenlediği final mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yarın mührünüzü Yeşil Sol Parti’nin altına öyle bir vurun ki Erdoğan 50+1’i rüyasında bile görmesin. Mührünüzü Yeşil Sol Parti’nin altına öyle bir vurun ki bu ülkeye barış, demokrasi, adalet ve huzur gelsin” dedi.

Yeşil Sol Parti Van’da yüzbini aşkın kişinin katılımıyla final mitingi gerçekleştirdi. Van’ın Beşyol Meydanı’nda düzenlenen mitinge üç kolda kurulan arama noktalarından geçen halk, alanı hıncahınç doldurdu. Saygı duruşu ile başlayan Van Final Mitingi’nde ilk olarak konuşan Yeşiller Sol Parti Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, halkı selamlayarak seçim çalışmaları boyunca halkın büyük desteğini gördüklerini belirtti. Dilekçi, yarın yapılacak seçimlerde halka sandığa gidip oylara sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.

Buldan Van’dan seslendi: Yarın Erdoğan'a 'veda' edeceğiz - van mitingi konusmalar 1

Demirtaş’ın mesajı okundu

Dilekçi’nin konuşmasının ardından YSP Van Milletvekili adayları, Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi İttifakının bileşenleri ve HDP, DBP ve YSP İl Eş Başkanları halkı selamladı. Mitingde HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajına yer verildi. Demirtaş, yarın yapılacak büyük seçimde halkı ‘1 Oy Yeşil Sol Parti’ye, 1 Oy Kemal Kılıçdaroğlu’na’ vermeye davet etti.

‘Oylarımızı zulme karşı Yeşil Sol’a verelim’

Ardından Sosyalist Kürdistan Partisi (PSK) adına konuşan Mesut Tek, “Yarın oy vermeye gideceğimiz sandıklarda oylarımızı Kürtlere uygulanan zulme karşı Yeşil Sol Parti’ye verelim. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne Kürtler üzerinde sürdürülen politikaların, katliamları yapanları, dilimizi yasaklayanları, kültürümüzü yasaklayanları, bizi asimile edenleri ve daha nicesini yapmak isteyenleri tanıyoruz. Bu yüzden bugüne kadar yapılanların bu yıl da yapılmasını önlemek için mücadele edelim” dedi.

Buldan Van’dan seslendi: Yarın Erdoğan'a 'veda' edeceğiz - van mitingi konusmalar 1

‘Belediye kayyım atamalarını itiraf ettiler’

PİA adına konuşan Ahmet Kaya da, “Birkaç gün önce sizin iradeniz olan belediyelere kayyım atamanın serüvenini anlattılar. ‘Erdoğan bana HDP’li belediyelerden rahatsızım’ dedi bende iki gün içinde kayyım atadım. İtiraf etti itiraf.  İşte Allah böyle şaşırtır. Hani belediyeler bir yerlere kaynak aktarıyordu. Nerde ispatı? Bütün iddianamelerimizde bir Belediye Eş Başkanı olarak benim iddianamem dahil olmak üzere finansla ilgili tek bir kelime yoktu ve beraat aldık. Buna rağmen geri göndermediler. Çünkü niye beyefendiler bu iradeden rahatsızdı” diye konuştu.

‘Artık yeter diyeceğiz’

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) adına konuşan ve Van Milletvekili adayı Sinan Çiftyürek ise, “21 yıldır iktidarda olanlara artık yeter diyeceğiz. Halkımız Van’dan ta İstanbul’a kadar artık yeter diyor. Mahalle mahalle köy koy gezdik bir aydır. Artık yeter diyoruz. Bu yüz yıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Vanlı gençlerimiz işsiz köylüler hayvancılık yapamayacak duruma geldi. İki sebebi var. Birincisi halkın iradesi olan belediyelere kayyım atandı. İkincisi belediyelerin hizmet vermesine engel oluyorlar. 14 Mayıs’ta artık yeter diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Yarın güzel bir gün olacak’

Ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Pervin Buldan ise, konuşmaya başlamadan önce Van’ın tutuklu Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’ya ve bütün siyasi tutuklulara sevgi ve selamlarını iletti.

Buldan Van’dan seslendi: Yarın Erdoğan'a 'veda' edeceğiz - van mitingi konusmalar 3

Buldan, “İnanıyorum ki sizin iradenizle Van’ın Belediye Eş Başkanları Bedia Ertan Özgökçe ve Mustafa Avcı yarından sonra kendi görevlerine bir daha gelecekler. Yarın güzel bir gün olacak, tarih bir kez daha yazılacak. Yarın Van’ın tarihini de Türkiye’nin de tarihini de biz yazacağız. Yarın siyasetin cemresi bir kez daha sandıklara düşecek. Yarın irademize sahip çıkacağız ve oylarımızı kullanıp Yeşil Sol Parti’yi Türkiye’nin birinci partisi yapacağız. Halkımız bu zulme karşı çıkacak. Bu şiddetin, bu inkarın üstesinden gelecek ve iradesine sahip çıkacak. Yarın mührünüzü Yeşil Sol Parti’nin altına öyle bir vurun ki Erdoğan 50+1’i rüyasında bile görmesin. Mührünüzü Yeşil Sol Parti’nin altına öyle bir vurun ki bu ülkeye barış, demokrasi, adalet ve huzur gelsin. Sevgili halkımız gitmemek için direniyorlar biliyoruz. Koltuklarından kopmak istemiyorlar. Daha çok soymak istiyorlar. Ama buna artık müsaade etmeyeceğiz. Oylarımızla onları göndereceğiz. İçişleri Bakanı diyor ki, ‘Ben istedim bir göz Erdoğan bana verdi iki göz. Bana dedi ki HDP’li belediyelerden rahatsızım bende onları görevden aldım’. Bunun adı organize bir darbedir; çünkü kafaları sadece ve sadece darbelere çalışıyor” dedi.  

Konuşmaların ardından miting sanatçı Özlem Bağlayan ve Ali Jiyan’ın konserleriyle devam etti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Buldan Van’dan seslendi: Yarın Erdoğan’a ‘veda’ edeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir