CHP Erzurum İl Başkanı Dülger: Düzenleri yıkılacak diye korkuyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun katılımıyla Erzurum’da geçtiğimiz gün düzenlenen mitingde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin konuşan Erzurum CHP İl başkanı Suat Dülger, “O gün kente korku saçtılar! Erzurum kötü anılacağı için de eleştirildiler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 7 Mayıs’ta Erzurum‘da düzenlenen mitingde MHP’nin bayraklarını taşıyan kişiler tarafından miting alanına ve İmamoğlu’nun bulunduğu araca yönelik taşlı saldırı gerçekleşmişti. Yaralananların içerinde çocuklarda bulunuyordu. Bu görüntüler sosyal medyada ise büyük tepkilere neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Suat Dülger olayla ilgili Serhat News’e konuştu. Olayla ilgili bugün 15 kişi gözaltına alındı. Dülger, ise gözaltıların olması için Valiliği aradığını söyledi.

Emniyet önlem almadı

7 Mayıs’ta Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’a geleceği için kendilerine valilik tarafından miting alanı vermediklerini söyleyen Dülgen, olayı şu sözlerle anlattı: “Valilik bize ‘miting alanı olarak resmi olmasa da yapabilirsiniz. Platform kurmadan otobüs üzerinden yapabilirsiniz’ denildi. Bizde insanlarımıza 1 hafta bunun duyurusunu yaptık. Herhangi bir sıkıntı görünüyordu.  Valilik ‘güvenliğinizi de alacağız’ demişti. Ama 5 Mayıs’tan itibaren bize sağdan soldan bilgiler gelmeye başladı. Bazı çevrelerin provokasyon yapacağı ve dikkatli olmamız gerektiği söylendi. Ama asıl olarak o mitingin iptal edilmesi olduğu yönünden diye düşündük. Bizde bunu emniyete bildirdik emniyette ‘biz güvenliği alırız siz sorun etmeyin’ dedi. MHP bayrakları ile dolaşan gençler miting alanı dışında dolanıyordu, ardından taş atmaya başladılar. Bunu da hemen emniyete bildirdik. 40 kişi olan bu grup bin kişiye çıktı. İlginç olan ‘önlem alırız’ diyen emniyet güçleri hiçbir müdahalede bulunmadı. 25 metre yakınımıza kadar gelip taş atmaya başladılar. Otobüsümüze büyük mermer taşları atmaya başlandı. Zırhlı aracın camları kırılıp üzerimize taşlar atmaya başlandı. Otobüsün üzerinden miting alanına taşlar düşüyor ve insanlar yaralanmaya başladı.”

‘CHP ve başka partilerin bayraklarını indirip MHP bayraklarını astılar’

Miting alanında yaklaşık 10 bin kişi olduklarını ve arkalarında da mitinge gelmek isteyen insanların olduğunu belirten Dülgen, “Önlemler o kadar gevşek olduğu için biz polis eşliği bile olmadan havaalanına dönmek zorunda kaldık. Ekrem başkan oradan ‘alanın tahliyesini ve yaralıları öğrenmeden İstanbul’a gitmeyeceğim’ dedi. Vali emniyet ile görüştük bilgileri alıp tahliye sağladık. Ama mitingin bitiminden sonrada gece saat 02.00’a kadar şehir içinde evleri ve büroları taşladılar. CHP bayraklarını ve başka partilerin bayraklarını indirip MHP bayraklarını astılar” dedi. 

‘Kolluk güçleri tarafından müdahale olmadı’

Kolluk güçleri tarafından hiçbir müdahalenin olmadığına tepki gösteren Dülgen, olayla ilgili bir şeyin yapılmadığını ifade etti. “Sabah Vali’yi aradım. Gözaltı varmı? diye. Kendisi bana ‘Henüz yok gerekirse gözaltı yapacağız’ dedi. Bize miting yaptırmamak için her şey denendi. Şehirde korku ve panik hali vardı mitinge normalde 3 katı insan gelecekti ama gelemedi. Bu saldırılar ile söylenmek istenen seçimi kaybettikleri için bir çıkış arıyorlar. Böylelikle sandıkların korunması gerektiği daha çok öne çıktı. O günde böyle saldırılar gerçekleşebilir” diye belirtti.

’Saldırıları seçimi kaybetme korkusundandır’

CHP’nin Erzurum’da yüzde 3-4 oy çıkaran bir parti olduğunu söyleyen Dülgen, “Son anketlerde yüzde 12’lerde gözüküyor ve 1 vekil çıkarabilecek duruma geldiği göründü. Aslında bu artışların geçmişte MHP gibi sağ partilerden geldiği göründü. Geçmişten beri 6 vekilin tamamı sağ partilerden çıkıyordu ve rahatsız oldular. Yeşil sol partide burada 1 vekil çıkarabilecek durumda olduğu için rahatsız oldular. 83’ten beri 7 Haziran HDP vekilini saymaz ise sol kökenlilerin burada hiç vekili olmamış. Önce yakın hedefleri bu seçimi kaybetme korkusu uzak hedefleri ise CHP ve HDP vekili çıkarmaya başlar ise sayıları artacak ve kurdukları o korku düzeni bozulacak! 12 Eylül ile gelen bir düzenleri var o yıkılacak diye korkuyorlar. Bu provokasyonlarda bununla alakalı” sözlerine yer verdi.

‘Kendi tabanları bile bu kötü davranışı için eleştirdi’

Dülgen, geçtiğimiz günlerde de Tarsus’ta da Yeşil Sol Partinin aracına da yönelik saldırıya dair, ise “Nasıl ki CHP’nin bugün ki politik duruşu hoşlarına gitmiyor ve Yeşil Sol partiye de aynı şekilde yöneliyorlar. İttifak ortağıymışız gibi gösterip saldırıyorlar. İnsanlara hukuk, demokrasi, özgürlük, zenginlik, dayanışma ve sevgi vaat edemiyorlar. Tek vaat edebildikleri şey ‘terör’ korkusu. Artık insanların inanmadığı, mutfakta ve özgürlükte olmayan şeyleri vaat ediyorlar. Buna karşı sonuna kadar onları ifşa etmeye devam edeceğiz. Bu gözaltılar ise benim baskım ile olan bir durum. Ben sürekli aradığım için akşam 13 kişi alıp sabah bıraktılar. Yeni Şafak haber sitesinde yayınlanan bir haber var güya bu işleri kışkırtan biri var emniyetin içinde olan ama FETÖ soruşturması geçiren biriymiş. Onunla ilgili de çelişkili bilgiler geliyor. Bu yaptıkları Erzurum şehrinde bile ters düştü. Kendi tabanları bile bu kötü davranışı için eleştirdi. Önce alandakileri suçlarlar sonra derin yapıları suçludur. Çünkü oy kaybettiklerini gördüler. 7 Haziran’da bu saldırılar işlerine yaradı ama şimdi yaramadığı için saldırganlaşıyorlar” dedi.

‘Kendilerine yönelik saldırıları barış içinde karşılamalı!’

Dülger, son olarak şu çağrıda bulundu; “Kendilerine yönelik gelişen saldırıları barış içinde karşılamaları. Seçim günü halkımıza sandıklara beraber sahip çıkmaya çalışıyoruz. O gün gerçekleşen olayların korkusundan bizim tabanımızdan yazanlar oldu ‘biz o gün sandıklara gelemeyeceğiz tekrar saldırı olur diye korkuyoruz’ denildi. Ne olursa olsun. Sandıklara sahip çıkacağız ve bunları göndereceğiz. Pazartesi günü tüm insanların hukuku ve özgürlüğü barış içinde yaşaması garanti altına alınacaktır. Onlarca kişi bizi aradı biz Erzurum’da olanlardan sonra sandığa gitmemeyi veya diğer muhalif adaylara oy vermeyi düşünüyorduk. Ama gidip Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz dediler.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Erzurum İl Başkanı Dülger: Düzenleri yıkılacak diye korkuyorlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir