CHP heyeti Van’da: Yaşanan hukuksuzluğa karşı buradayız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP heyeti yaşananlar üzerine Van’a geldi. DEM Parti İl binasını ziyaret eden Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaşanan hukuksuzluğa karşı kentte geldiklerini söyledi.

 

Van’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesine yönelik tepkiler devam ederken, CHP heyeti Van incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi. DEM Parti İl binasını ziyaret eden heyet il yöneticileri ve milletvekillerinde bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van halkının iradesinin gasp edildiğini söyledi. Tanrıkulu, “Biz bu gasp girişimine pusu girişimine karşıyız. Sadece Van’da değil bütün Türkiye’de karşıyız” dedi.

 

‘Yapılanlar şeytanın aklına bile gelmez’

 

 

Van halkı ile dayanışmak için kentte geldiklerini de aktaran Tanrıkulu, diğer milletvekili arkadaşlarının da yolda olduğunu kaydetti. Tanrıkulu, şunlara dikkat çekti: “Biz burada olacağız ve sizle dayanışma içinde olacağız. Şunu net söyleyelim. Bu yapılanlar şeytanın aklına bile gelmez. Yanı bunun kitabı yok, hukuku yok. Bu uygulamalar cumhuriyet tarihinde yoktur. İlk önce kayyumu icat ettiler. Şimdide seçilmiş Van halkının iradesini yok sayarak, başka birini belediye başkanı olarak burada oturmaya çalışıyor. Bunun hukukta yasada yeri yoktur.”

 

‘Kendi aile geçmişine karşı bunu kabul etme’

 

AKP adayı Abdulahat Arvas’a da seslenen Tanrıkulu, “Ben buradan AKP adayına sesleniyorum. Gidip o koltuğa oturma. Sana verilen mazbatayı al ve yırt. Böyle bir hukuksuzluğu kabul etme. Van’a karşı, Türkiye’ye karşı, kendi aile geçmişine karşı bunu kabul etme. Kendi kişisel tarihine bu sıfatı yapıştırma. Bu vicdansızlık ve hukuksuzluktur. Sana o mazbatayı bir hakim verebilir, ama sen bu halkın iradesine saygı duy. Gasp edilmiş bir koltuk olamaz. Bu halkın yüzüne bakamasınız” diye konuştu.

 

Heyetin kentteki ziyaretleri sürüyor…

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP heyeti Van’da: Yaşanan hukuksuzluğa karşı buradayız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir