Covid izni bitiyor: 80 bin mahkûm cezaevine dönecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de, Covid-19 pandemisi sebebiyle açık cezaevlerinde bulunan 80 bin hükümlüye verilen izinler Haziran ayında sona eriyor. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık cezaevi izinleri 31 Mayıs’ta son bulacak. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre Koronavirüs salgını sebebiyle 31 Mayıs 2020’den bu yana, açık cezaevlerinde bulunan mahkûmların 12 defa uzatılan izinleri artık uzatılmayacak.

Haberde, AK Parti kaynaklarının, yapılan son toplantılarda, salgının etkisinin azalması ve vaka sayılarının düşmesi sebebiyle izinlerin yeniden uzatılmasına lüzum olmadığını yönünde karar alındığını ifade ettikleri belirtildi.

200 bin mahkûm faydalandı

Salgın izninden bugüne kadar 200 bin mahkûm faydalandı. 31 Mayıs’tan sonra alınan kararda herhangi bir değişiklik olmaması durumunda yaklaşık 80 bin kişinin yeniden cezaevine döneceği belirtildi.

Hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Covid izni bitiyor: 80 bin mahkûm cezaevine dönecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir