Dağcılar Van Gölü’ne dikkat çekmek için Süphan Dağına tırmandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok kentten gelen dağcılar, Van Gölü’nde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Süphan Dağına tırmanış gerçekleştirdi.


Van Gölü’nün kuzeyinde yer alan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağına 10. tırmanış gerçekleştirildi. Göldeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla yapılan tırmanışa farklı kentlerden gelen çok sayıda dağcı katıldı. Tırmanışı organize eden Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özer, Van Gölü’nü kirlilikten kurtarmak için sürekli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Gölün kapalı bir havza olmasından dolayı kirliliğinde hızla arttığını belirten Özer, kirliliğe karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.


‘Eylem planı için mücadele ediyoruz’


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen Van Gölü Eylem Planına da dikkat çeken Özer, “Van Gölü havzası çok özel bir yerdir. Gölümüz kapalı bir havza olmasından dolayı sürekli kirlenmektedir. Bizde burada Van Gölü’nü korumak için sürekli etkinlikler yapıyoruz. Bakanlıkta devam eden eylem planınıda bir paydaş olarak sürekli takip ediyoruz. Kirliliğin yanı sıra buraları turizme kazandırmak içinde mücadele etmekteyiz. Süphan Dağı’ndan, Nemrut Dağı’na kadar hepsi göl manzaralı muhteşem dağlarımız var. Bunları turizme kazandırmak içinde mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dağcılar Van Gölü’ne dikkat çekmek için Süphan Dağına tırmandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir