DBP Genel Merkezi’ne baskın: Van’da DBP’li Eşbaşkanlar da gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte DBP’ye yapılan baskınlar devam ediyor. Baskınların sürdüğü Van’da partinin Eşbaşkanları da gözaltına alındı.

Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Genel Merkezi ile Diyarbakır’da bulunan Danışma Bürosu başta olmak üzere birçok kente parti binaları ve evlere baskın düzenledi. Baskınlar sonrası başlayan aramalar devam ederken Van’da yapılan baskınlarda DBP İl Eşbaşkanları Harun Okay ile Şengül Polat gözaltına alındı.

Keskin Bayındır gözaltında

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da evine baskın düzenlendi. Evi arayan polisler, Eş Genel Başkan Bayındır’ı gözaltına aldı. Bayındır’ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Vekiller DBP binasına geçti 

Halkların Demokratik Partisi (HPD) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’na geçti. HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekliyor. 

Van, Ankara, Şırnak, Batman, Urfa ve Antep

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan Genel Merkez binasına da baskın yapıldı. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağı giriş çıkışlara kapattı. Polisin binadaki araması sürüyor.

Mardin, Şırnak, Van ve Urfa ve Antep’in de aralarında olduğu birçok kentte de partinin binaları basıldı. Baskınlarda parti binalarının kapıları kırıldı. 

Gözaltına alınanlar 

Edinilen bilgilere göre partinin Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Riha İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının daha fazla olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan siyasetçilerin Diyarbakır’a getirileceği öğrenildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP Genel Merkezi’ne baskın: Van’da DBP’li Eşbaşkanlar da gözaltında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir