DEM Parti Van İl Eşbaşkanından iktidar partisinden aday olan oda başkanına: Oda basamak olarak kullanıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında DOĞU/SİFED, Şoförler Odası, ESOB’u ziyaret etti. Ziyarette sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, kentte bazı oda başkanların geçmişte AKP’den aday olmasına dikkat çekerek, odanın siyaset basamağı olarak kullanıldığını söyledi.

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler kapsamında kentin çeşitli STK’larına ziyaret gerçekleştiren DEM Parti Van İl Örgütü ve Belediye Başkan Adayları, destek talebinde bulundu. Son olarak seçim çalışmaları kapsamında DOĞU/SİFED, Şoförler Odası, ESOB’u ziyaret eden Dem Parti heyeti sivil toplum örgütlerinden de tam destek aldı.

İlk ziyaretini Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonuna (DOĞU/SİFED) yapan DEM Parti heyetini Başkan Müslüm Erbay karşıladı. Daha sonra sırasıyla Şoförler Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ziyaret edildi. Burada konuşan Veysi Dilekçi, Van’ın kayyumlarla yönetildiğini ve buna sessiz kalındığını belirtti. Dilekçi, “Esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz, bu kent hem tarım hem turizm hem de sınır kenti. Birçok özelliği bir arada barındırmasına rağmen hala esnaflarımızın büyük sorunları bulunuyor. Bu kent kendi iradesiyle seçtiği yöneticilerle yönetilmediği için maalesef esnaflarımız da muhatap bulamıyor. Bizler 31 Mart seçimlerinden sonra halkın seçtiği adaylarla birlikte tüm sorunların muhatabı olacağız,” dedi.

Basamak için kullanıldı

Konuşmasında bazı oda başkanlarına da dikkat çeken Dilekçi, “Odalar ve sivil toplum örgütleri bu kent için çok önemlidir. Bakın geçmişte bir oda başkanı üç dönem görev yaptığı odadan gidip iktidar partisinde aday oldu. Yani bir yerde oda basamak olarak kullanıldı,” diye konuştu.

Şedal: Sorunları birlikte çözeceğiz

Ziyaretlerde konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, tüm kesimlerin önerileriyle kenti ortak akılla yönetmeye aday olduklarını söyledi. Şedal, “Bir kentin sivil toplum örgütlerine ne kadar çok görev düşerse aslında o toplumun mevcut sorunlarının daha kolay, daha adilane bir yöntemle çözüleceğine dair gerçeklikle karşı karışıyayız. Hem şu süreçte hemde bundan sonraki süreçte kuracağımız kent konseyleriyle birlikte bu sorunları ortadan kaldırıp kalıcı çözümler üretmek noktasında çaba içerisinde olacağız,” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Van İl Eşbaşkanından iktidar partisinden aday olan oda başkanına: Oda basamak olarak kullanıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir