DEM Parti Van’da belediye başkan adaylarını tanıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday gösterdiği Van Büyükşehir Belediye eş başkan adayları, Gevaş ilçesi çıkışında karşılandı. Burada çekilen halay sonrası yüzlerce arabayla konvoy oluşturularak tanıtımın yapılacağı düğün salonuna geçildi. Konvoy Van sokaklardan ilerlerken yurttaşlar tarafından büyük coşkuyla karışlandı.

 

Konvoyun İskele Mahallesi’nde bulunan düğün salonuna geçmesinin ardından eş başkan adayları tanıtıldı.

‘Kürt halkının dilinden ve kültüründen korkuyorlar’

 

Aday tanıtımında konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş başkan Adayı Neslihan Şedal,  31 Mart’ta kayyımları göndereceklerini belirterek, “Mücadelemizde büyük emekleri olan başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkese selamlarımı gönderiyorum. Yüz yıldır Kürt halkının dili ve kültürü inkar ediliyor. Kürt halkının dilinden ve kültürden korkuyorlar. Biz Kürdüz ve dilimiz de Kürtçedir. Bunun için direnen bütün Kürtlere buradan bin selam olsun. Ayrıca bugün Sayın Öcalan şahsında toplumun tüm kesimlerinde tecrit politikası devreye koymak istiyorlar. Kürt halkı bu tecridi tarumar edecektir. Kürtler bu kirli politikaları teşhir etmeye devam ediyor. Bu kirli zihniyete en büyü cevabı 31 Mart’ta vereceğiz ve Kürdistan’dan göndereceğiz. Zaman özgürlük zamanı hepimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

DEM Parti Van'da belediye başkan adaylarını tanıttı - WhatsApp Image 2024 02 16 at 19.42.58

‘Kayyımları 31 Mart’ta geldikleri yere göndereceğiz’

 

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş başkan adayı Abdullah Zeydan ise şunları dile getirdi: “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Partimizden aday olan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. 81 gündür tutsaklar, Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemini devam ediyorlar. Yine barış annelerimiz tutsaklara destek olmak için Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyorlar. En son arkadaşlarımız ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’  gerçekleştirdiler. Bu eylemlere katılan bütün arkadaşlarımız, yoldaşlarımız ve halkımızın emeklerini kutluyoruz ve kıymetlidir. 3 yıldır Sayın Öcalan’a yönelik tecrit uygulanıyor. Bu tecridi kınıyoruz. Tecridin bütün sorunların kaynağı olduğunu herkes biliyor. Öcalan ile görüşme sağlanması gerekir. Tecrit bugün Kürt sorununun demokratik çözümünün önündeki en büyük engeldir. Atanan kayyımlar, Kürtlerin malını çalıyor. Kayyımları 31 Mart’ta geldikleri yere geri göndereceğiz.”

 

Konuşmaların ardından etkinlik halay ve sloganlarla son buldu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Van’da belediye başkan adaylarını tanıttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir