Depremin travmaları: 40 günlük bebek annesinin kucağından kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maraş’ta ikamet eden Suriyeli aile, depremin yıktığı evin enkazının altında kaldı. Annesi ve 2 kardeşini kaybeden Masa isimli 40 günlük kız çocuğu ise, depremden 8 saat sonra annesinin koynundan sağ kurtarıldı.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem, Türkiye, Suriye ve Rojava’da binlerce insanın canına mal oldu. Bir çok kentte büyük yıkıma neden olan deprem ardında çok farklı hikayeler bıraktı. Henüz 40 günlük olan Masa bebeğin hikayesi de bunlardan biri.

Rûdaw TV’de yayınlanan ve Nwêner Fatih’in sunduğu “Rûdawi Emro” programının dün akşamki bölümünde küçük Masa’nın hikayesi ekranlara geldi.

Aile iki binada kalıyordu

Maraş merkezde 5 katlı bir binada ikamet eden Suriyeli ailenin evi, 6 Şubat’ta yaşanan depremde yıkıldı. Binanın 3’üncü katında kalan Masa’nın annesi ve 2 kardeşi hayatını kaybetti.

Deprem anında aynı binanın bir alt katında kalan ve sağ kurtulan Masa’nın 50 yaşındaki dedesi, o gün yaşananları şöyle anlattı:

Depremin travmaları: 40 günlük bebek annesinin kucağından kurtarıldı - 40 gunluk mucize bebek

“Bu binanın iki katında biz oturuyorduk. İkinci katta ben ve ailem, üçüncü katında ise oğlum, gelimin ve torunlarım. Deprem olduğunda ev üstümüze yıkıldı. Ben ve eşim enkazdan kendi çabalarımızla kurtulduk. Kızım ve bizimle yaşayan 28 yaşındaki oğlum yaralı kurtuldu. O oğlum şimdi Kayseri’de tedavi altında. 13 yaşındaki oğlum Abdurrahman, depremden 3 gün sonra çıkarıldı. O gün bize misafir olan gelinimim babası ve bir kızı da hayatını kaybetti.

Üst katta ise gelinim ve 3 torunum kalıyordu. Maalesef, gelinim, 2 yaşındaki oğlu Ahmet ve 4 yaşındaki kızı Fadi Rai kurtarılamadılar. En küçükleri olan 40 günlük torunum ise depremden sonraki gün annesinin koynunda sağ kurtuldu.”

Bedeninde tek bir çizik bile yok

Yaklaşık 6 yıldır Maraş’ta yaşadıklarını ve kasaplık yaptığını anlatan dede, Masa’nın babasının İstanbul’da çalıştığını ve bu yüzden deprem günü evde olmadığını söyledi.

Küçük Masa’nın bedeninde tek bir çizik bile bulunmadığını anlatan dede, “Sürekli ağlıyor. Doktorlar muayene ettiler. Bedeninde tek bir çizik yok. Darbe almamış. Sadece aç. Çünkü annesi bebeği emziriyordu ve o günden beri bir şey yemiyor. Doktorlar da aç olduğu için ağladığını söyledi” dedi. 

Masa deprem günü ailesinden 5 kişiyi kaybetti. Dedesi ise depremden tek bir çöp bile kurtaramadıklarını, bu yüzden yardıma muhtaç olduklarını söyledi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremin travmaları: 40 günlük bebek annesinin kucağından kurtarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir