Depremzede Çevlik: Her şeye muhtacım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük deprem meydana geldi. Meydana gelen depremlerde oğlu, eşi ve kendisi yaralanan Seçil Çevlik, evinin yıkıldığını ve kalacak yerinin olmadığını söyledi.

Maraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri gelmeye devam ediyor. 21 Şubat günü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Hatay merkezli depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18’i ağır, 294 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Depremzede Çevlik: Her şeye muhtacım - 20230206 hatay deprem 2 1

Maraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde 13 buçuk milyon yurttaş etkilendi. Depremde 40 binin üzerinde yurttaş hayatını kaybederken yıkılan ve ağır hasarlı olan bina sayısı ise 105 bin.

Seçil Çevlik, Maraş’taki birçok depremzededen sadece biri. Çevlik’in evi, Pazarcık depreminde yıkılan onlarca yapı arasında yer alıyor. Evinin yıkılmasıyla beraber, her şeyini kaybeden Çevlik, kaynının Kirazlı Köyü’nde bulunan evine sığınıyor. Ev dediysek depremde hasar görmüş, yarısı yıkılmış derme çatma bir yapı.

‘Oğlum, eşim ve ben yaralandık’

Eşi çoban olan Çevlik, tek geçim kaynaklarının bu olduğunu onu da kaybettiklerini söylüyor. İki çocuk annesi olan Çevlik, kızının deprem esnasında yurtta olmasından kaynaklı yaralanmadan kurtulduğunu belirtiyor. Kızı kurtulduğu için şanslı olduğunu söyleyen Çevlik, oğlu, eşi ve kendisinin yaralı olduğunu kaydediyor. Çevlik’in eşi tedavi için Ankara’ya, oğlu ise Kayseri’ye sevk ediliyor. Maraş’ta kalan Çevlik’in aklı ise Ankara ve Kayseri hastanelerinde kalıyor.

Depremzede Çevlik: Her şeye muhtacım - maras depremzede2
Seçil Çevlik

Eşinin ayağının kesilme riskinin bulunduğunu aktaran Çevlik, eşinin üçüncü ameliyatı geçirdiğini söylüyor. Oğlunun da ellerinden yaralandığını ve sakat kalmaması için ameliyat olduğunu ekliyor.

‘Evim yerle bir oldu’

Köyde yalnız kalan Çevlik, “Evim yok. Yıkıldı yerle bir oldu. Evim kalsaydı… Yerim yok. Çadırda tek başıma kalıyorum. Teneke bir soba aldım, onu da bugün kuracağım” diyor. Bir gecede evini kaybeden ve ailesinden uzakta kalan Çevlik, yardım talebinde bulunuyor. Çevlik, “Bir gelirim bile yok. Kaynıma sığındım. Evim yoktu. Jandarma bana zorla bir çadır verdi” diyor. Ve yardım talebini yineliyor: “Ne yaparsanız yapın, bana el uzatın.”  

Depremzede Çevlik: Her şeye muhtacım - maras depremzede1

Çevlik, yardım talebinde bulunurken hastane yardımı yapılmasını istiyor. Çalışacak kimse kalmadığı için ekonomik olarak ne yapacağını bilemediğini belirten Çevlik, “Her şeye muhtacım” diyor çaresizlik içerisinde.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremzede Çevlik: Her şeye muhtacım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir