Doğalgazın bu mahallede ismi var ama cismi yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi mahallesinin S. Nursi sokağına tüm uğraşlara rağmen bir türlü çekilmeyen doğalgaz sorunu kangrene dönüştü.

Van’da geçtiğimiz yıl birçok mahalleye doğalgaz hattı hizmeti verildi ancak Edremit ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi mahallesinin S. Nursi sokağında ‘İmar Planı olmadığı’ gerekçesiyle doğalgaz çekilmiyor. Neredeyse tüm mahallenin sokaklarına çekilen doğalgaz sadece S. Nuri caddesinde çekilmiyor. Geçtiğimiz günlerde mahalleye ve sokağa çekilen internette tepki gösteren mahalle sakinleri ‘Neden internet çekilebiliyor da doğalgaz çekilmiyor tüm sokakta bulunan evlerin tapular var’ diye sorarak tepki gösterdi.  

Muhtara uyarı: Muhalle çok bakımsız ve ilgilenen yok

Yaklaşık 9 yıldır mahallede oturan Ayşe Alpak, doğalgazın sokak başına kadar geldiğini ancak kendi sokaklarına çekilmediğinin altını çiziyor. Alpak, muhtarın kendilerine ‘Tapuda Sokak projesi yok’ dediğini belirterek şu sözlere yer veriyor: “Bir hafta önce mahalleye internet çekildi. Nasıl internet çekilebiliyor da doğalgaz çekilemiyor? Kışın çok soğuk oluyor. Muhtar bunu bilmeli mahalle çok bakımsız ve ilgilenen yok. Bu yaz geldi geçecek sadece 1 kere yıkandı. Bütün mahalle sakinleri sorunun çözülmesi için uğraş verdi. Sürekli tüp değiştiriyoruz yine dün 340 liraya değiştirmek zorunda kaldım.”

Doğalgazın bu mahallede ismi var ama cismi yok! - dogalgazin bu mahallede ismi var cismi yok 2

‘Günde 3-4 defa kül döküyoruz’

Evlerinin 2 katlı olduğunu ve her iki kata da soba kurduklarını dile getiren Emine Çiftçi’de, “2 saat külü ile uğraşıyoruz. Muhtarda yardımcı olsun bu pis kömürle uğraşmak istemiyoruz. Her kış çok zahmetli geçiyor. Günde 3-4 defa kül döküyoruz internet geldi ancak doğalgaz gelmedi. Tüm mahalleye gelen doğalgaz bu mahalleye nasıl oluyor da gelmiyor merak ediyoruz?” diye soruyor.

Doğalgazın bu mahallede ismi var ama cismi yok! - dogalgazin bu mahallede ismi var cismi yok 3

‘Yardım kömürü bizi mahvetti’

Mağdur edildiklerini ifade eden Münevver Çiftçi de, her ay tüp değiştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Çiftçi, “Mahalleye doğalgaz gelirse çok iyi olur hepimiz çok mağdur oluyoruz. Eşim kışın 2 ton kömür aldı. 1 tonda yardım kömürü aldık ve bu yardım kömürü bizi mahvetti. Çok kötü bir kış geçirdik. O kömürü de bir daha kullanmak istemiyoruz” diyor.

Doğalgazın bu mahallede ismi var ama cismi yok! - dogalgazin bu mahallede ismi var cismi yok 1

Muhtar: Haber yapmanıza gerek yok

Konuyla ilgili görüştüğümüz mahalle muhtarı Mustafa Aşkan ise, “Biz zaten uğraşıyoruz. Proje yapılacak. Bana belediyeden evrak geldi her şey tamam haber yapmanıza gerek yok” diyerek tepki gösterdi.

Mahalle muhtarının tehditvari bir şekilde ‘Kim sizi çağırdı, haber verdi?’ şeklindeki sorular yönlendirmesi ise dikkat çekti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğalgazın bu mahallede ismi var ama cismi yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir