Doğaseverler, Nemrut Kalderası’nda kamp yapmayı tercih etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen yerli ve yabancılar ziyaretçiler, Türkiye’nin en büyük krater gölünü bünyesinde barındıran Nemrut Kalderası‘nda kamp yapmayı tercih ediyor.

Yurt içi ve yurt dışından Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen doğaseverler, Nemrut Kalderası’nda belirledikleri alanlarda çadırlarını kurarak doğayla iç içe zaman geçiriyor. Bölgede doğa, vahşi yaşam ve uzay gözlemciliği yapan Bitlis Eren Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Cihan Önen, ziyaretçilerin, Nemrut Krater Gölü civarında, Süphan Dağı eteklerinde, Aygır Gölü ve Van Gölü kıyılarında kamp yaptığını söyledi.

Doğaseverler, Nemrut Kalderası'nda kamp yapmayı tercih etti - AA 20231010 32359946 32359936 DOGASEVERLER NEMRUT KALDERASINDA KAMP YAPMAYI TERCIH EDIYOR
AA

Yıllardır Bitlis bölgesindeki doğal alanları ve gökyüzünü gözlemleyerek fotoğraflarla kayıt altına aldığını belirten Önen, bölgenin doğal güzelliklere ve eşsiz yıldız manzarasına sahip olduğunu ifade etti.

Doğaseverler, Nemrut Kalderası'nda kamp yapmayı tercih etti - AA 20231010 32359946 32359942 DOGASEVERLER NEMRUT KALDERASINDA KAMP YAPMAYI TERCIH EDIYOR
AA

Önen, “Almanya, İsveç ve Norveç gibi Avrupa’nın birçok ülkesinden son zamanlarda özellikle kamp için Bitlis’e gelenlerin sayısı arttı. Yurt içinden gelenlerin sayısında da artış olduğuna tanık oldum” dedi.

Son zamanlarda Nemrut Kalderası’nda ayı popülasyonunun arttığını anlatan Önen, ziyaretçilerin daha güvenli yerleri tercih ettiğini dile getirdi.

Doğaseverler, Nemrut Kalderası'nda kamp yapmayı tercih etti - AA 20231010 32359946 32359934 DOGASEVERLER NEMRUT KALDERASINDA KAMP YAPMAYI TERCIH EDIYOR
AA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğaseverler, Nemrut Kalderası’nda kamp yapmayı tercih etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir