Eğitim Sen Van’dan ‘Siyasi partilerin’ okullarda toplantı almasına tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, 24 Kasım Öğretmenler Günü bahanesiyle AKP’li yöneticilerin okullarda toplantı yaptığına dikkat çekerek, siyasi partilerin eğitim kurumlarında toplantı almasının kanunen yasak olduğunu söyledi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü bahanesiyle AKP’li yöneticilerin okullarda toplantı yapmasına ilişkin sendika binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklama yapan Van Şube Başkanı Murat Atabay, 24 Kasım Öğretmenler Günü bahanesiyle AKP’li yöneticilerin okullarda toplantı yapmasını değerlendirdi. Atabay, “İlimiz İpekyolu ilçesindeki bazı okullarımızda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması bahanesi ile bazı siyasi parti ilçe başkanlarının okullarda faaliyet yürüttüğü tarafımıza gelen şikayetlerden ve sosyal medya paylaşımlarından anlaşılmaktadır. Bir siyasi partinin her ne bahane ile olursa olsun eğitim kurumlarına girmesi, öğretmenler odasında toplantı alması kanunen yasaktır. Daha önce de benzer durumlarla alakalı bir açıklama yapmış ve buna göz yuman, zemin hazırlayan kamu idarecilerinin suç işlediğini belirtmiştik. Aynı şekilde kamu görevlilerinin çağrıldığı programlara da yine mülki amirlerin bir siyasi partinin il ve ilçe başkanları ile gittiklerini ve kamu emekçilerini bu şekilde baskı altına aldıklarını da maalesef basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerden görmekteyiz. Devlet memurları, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Bu nedenle bir siyasi partinin faaliyetleri doğrultusunda hareket eden kamu görevi yürüten yöneticiler açıkça suç işlemektedir” diye konuştu. 

‘Sendikanın toplantısına vali de katıldı’

Emekçilere okullarda mobing uygulandığını söyleyen Atabay, “Yine kentte bir sendikanın kendi iç çalışması olan eğitim programı adlı çalışmasına, tüm Türkiye’de vali ve il müdürü olarak sadece Van Valisi ve Van İl Milli Eğitim Müdürü katılmışlardır. Tarafsız olması gereken şehrin mülki amirinin ve il müdürünün bu çalışmalara katılarak tarafsızlıklarını yitirdiklerini ve kamu emekçilerine bu yolla net bir şekilde mobbing uygulayarak algı yarattıklarını hatırlatmak isteriz. Bu nedenlerle kamu görevini yürüten idareci ve yöneticilere şunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Tarafsızlığınızı yitirmeyin, temsil ettiğiniz makamı hiçbir siyasi parti veya anlayışa hizmet etmek için kullanmayın, zaten ciddi bir baskı ve mobbinge rağmen görevlerini yerine getirmeye çalışan emekçileri bu şekilde yönlendirmeye çalışarak suç işlemeyin. Görevinizi layıkıyla, taraf olmadan, algı yaratmadan, mobbing yapmadan yerine getirin” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim Sen Van’dan ‘Siyasi partilerin’ okullarda toplantı almasına tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir