Erzurum’da markete giren sansar doğaya bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da markete giren alaca sansar, doğa koruma ekiplerince yakalanarak doğaya salındı. Market sahibi Ekrem Çiftçi, “Yakalaması zor bir hayvan, açlıktan ya da hava sıcaklığından dükkana girmiş olabilir. Gelenler çok şaşırdı, anlatsanız kimse inanmaz. Şirin bir yüzü var ama çok masum hayvan değil, dişleri ve pençeleri çok keskindi” dedi.

Erzurum'da markete giren sansar doğaya bırakıldı - AA 20230809 31881751 31881749 ERZURUMDA GIRDIGI MARKETTEN 10 SAATTE CIKARILAN SANSAR DOGAYA BIRAKILDI

Erzurum’da markete giren alaca sansar, doğa koruma ekiplerince 10 saatlik çalışmayla marketten çıkarıldı. Yakutiye ilçesinde Kurtderesi Sokak’taki bir markete giren alaca sansar, iş yeri sahibini tedirgin etti. Panik olan sansar, girdiği marketteki tezgah raflarının arkalarından çıkmayınca iş yeri sahibi durumu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Şube Müdürlüğüne bildirdi. Markete gelen DKMP’de görevli veteriner hekim Selçuk Albayrak, 10 saat süren çalışma sonunda sansarı dışarı çıkardı.

Koruma altına alınan ve Albayrak tarafından yapılan muayenesinde sağlık sorunu olmadığı anlaşılan alaca sansar, bakımlarının ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Market sahibi Ekrem Çiftçi AA muhabirine, 2 gün önce akşam saatlerinde markete giren sansarı ilk başta gelincik sandıklarını ifade ederek, gece boyu sansarı marketten dışarı çıkaramadıklarını anlattı.

Erzurum'da markete giren sansar doğaya bırakıldı - AA 20230809 31881751 31881750 ERZURUMDA GIRDIGI MARKETTEN 10 SAATTE CIKARILAN SANSAR DOGAYA BIRAKILDI

Gece çıkaramayınca iş yerini kilitleyip eve gittiklerini aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

“Sabah geldiğimizde sansar bazı şeylere zarar vermişti, DKMP’den yardım istedik, onların yardımıyla 10 saattik mücadele sonucunda iş yerinden sansar çıkarıldı. Yakalaması zor bir hayvan, açlıktan ya da hava sıcaklığından dükkana girmiş olabilir. Gelenler çok şaşırdı, anlatsanız kimse inanmaz. Şirin bir yüzü var ama çok masum hayvan değil, dişleri ve pençeleri çok keskindi.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum’da markete giren sansar doğaya bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir