Erzurum’daki STK’lerden çağrı: Uçak seferleri arttırılsın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’daki bazı STK temsilcileri, şehirdeki uçak seferlerinin artırılmasını talep etti.

Erzurum’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, şehirdeki uçak seferlerinin artırılmasını talep ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER), Yeni Dünya Vakfı, Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi temsilcileri, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Şube Başkanı Murat Ertaş, STK temsilcileri adına yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan öncülüğünde “yol medeniyettir” ilkesiyle ülke çapında ulaşım seferberliği başlatıldığını anımsattı.

Erzurum'daki STK'lerden çağrı: Uçak seferleri arttırılsın - AA 20230717 31699423 31699422 ERZURUMDAKI STKLER UCAK SEFERLERININ ARTIRILMASINI ISTEDI

Şehrin nüfusuna ve sosyo-kültürel yapısına göre uçak seferlerinin yeterli olmadığını ifade eden Ertaş, “Bölgenin eğitim, sağlık, ticaret merkezi, kış, yaz ve spor turizm şehri, tarihi yolların kavşak şehri, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin nüfusu en kalabalık şehri olan Erzurum’da uçak sefer sayılarının son beş yılda gerekçesiz şekilde düşürülmesi, şehrimizi mağdur etmiştir” dedi.

Ertaş, birkaç yıl öncesinde Erzurum’dan Antalya’ya, İzmir’e ve Bursa’ya haftada iki gün direkt seferler olduğunu belirterek, bu seferlerin daha sonra kaldırıldığını dile getirdi.

Erzurum’un dışında 1,2 milyon Erzurumlunun yaşadığını anlatan Ertaş, “Aktarmalı uçuşların gerektiğinden fazla zaman alması, hemşehrilerimizin, şehirlerine geliş ve gidişlerinin önünü kesmiştir. Yaz turizmini, sılayırahim ziyaretlerini engellemiştir. Bu durum, Erzurum’da yapılacak kongre turizmini olumsuz etkilediği gibi yıl boyu büyük şehirlerde gerçekleşen kongre ve toplantılara Erzurum’dan katılım sayısını düşürmüştür” ifadelerini kullandı.

Erzurum’daki üniversite öğrencisi ve askeri personel sayısının da fazla olduğunu değinen Ertaş, “Uzak şehir” konumundaki kent için uçak seferlerinin artırılmasını talep etti.

Ertaş, konuyu Ankara’da ilgililerle görüşeceklerini kaydetti. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum’daki STK’lerden çağrı: Uçak seferleri arttırılsın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir