Fırat Elektrik çalışanları iş yavaşlatma eylemi başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FEDAŞ Dersim İl Müdürlüğü ve ilçelerinde çalışan işçileri, ağır şartlarda düşük ücretlerde çalıştıklarını bırakarak iş yavaşlatma eylemi başlattı.

AKSA Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Tunceli İl Müdürlüğü ve ilçelerde çalışan 100 işçi maaş konusunda yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Tunceli İl Müdürlüğü önünde iş yavaşlatma eylemi başlattı.

İşçiler, ağır şartlarda çalıştıklarını ve aldıkları maaşların enflasyon karşısında erdiğini belirtti.

Munzur Press’ten Serhat Ozan Yıldırım’ın haberine göre, eyleme EMEP Dersim İl Örgütü’de destek verdi.

Sık sık ‘direne direne kazanacağız’ sloganlarının atıldığı eylemde işçiler adına açıklamayı Şahin Özmen okudu.

Özmen, “Fırat Elektrik Tunceli emekçileri olarak yaşanan bu ekonomik dar boğazda enerjimizin kalmadığını beyan ederiz. Yetkili sendika TES-İŞ yapmış olduğu sözleşme enflasyon karşısında yok pahasınadır. Firma yöneticilerinde inkar edemeyeceği enflasyon ve ekonomik boğuntular yine kendi yatırımlarını sekteye uğratmıştır. Bu bağlamda emekçilere yüklenen iş yükünü daha çok arttırarak az personelle çok iş yaptırmak istenmektedir. Az personeli az maaş alarak eşitleyen bu anlayış karşısında sessiz kalmayacağımızı insanca bir yaşam için gerekli düzenlemeleri ve bize hak ettiğimiz emek karşılığını ödemesini sağlamak için Tunceli enerji emekçileri olarak gereğini sonuna kadar yapacağız. Tunceli il merkezi ve ilçelerinde oluşabilecek aksaklıklardan şirketin işçinin emeğinin gasp etmesinden kaynaklı olduğunu tüm Tunceli halkına saygıyla sunarız” dedi.

İşçiler açıklamanın ardından baretlerini yere bıraktı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fırat Elektrik çalışanları iş yavaşlatma eylemi başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir