Gazeteci Candemir’e ‘kutlamama’ paylaşımından soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Oktay Candemir, “Voleybol milli takımı kutlamıyorum” paylaşımı nedeniyle ifadeye çağrıldı. 

Gazeteci Oktay Candemir hakkında, sanal medya platformu X hesabında yaptığı “Türkiye ne zamanki; Kürtlerin varlığını, dilini kabul ederek demokratikleşirse o zaman biz de Voleybol milli takımının başarısını tebrik ederiz. Ama simdi değil… Bu ülkede ne değişti ki, biz aidiyet duygusu ile ‘Bravo’ diyelim” paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı. Candemir, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla bugün Wan’da bulunan İki Nisan Karakolu’nda ifade verdi. 

‘Paylaşımım suç değil’

Candemir, ifadesinde gazeteci olduğunu söyledi. Candemir, “Ben, daha demokratik ve özgür bir anayasanın Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tüm kesimleri kapsayan bir anayasa ülkenin yararına ve faydasına olacak. Dolayısıyla Voleybol takımının elde ettiği başarı o zaman daha güçlü bir şekilde kutlanacak ve herkesin aidiyet duygusuyla kendisini ait hissedeceği bir duruma gelecektir. Kastettiğim daha demokratik ve daha özgür bir anayasa vurgusudur ve ayrıca ifade, düşünce özgürlüğü kapsamındadır. Bu ifadeler suç teşkil etmemektedir” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Candemir’e ‘kutlamama’ paylaşımından soruşturma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Ekim 2023, 10:19

    […] Van‘da geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon ardından çekilen görüntülerin İçişleri Bakanı tarafından paylaşılmasını eleştiren gazeteci Oktay Candemir‘e Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. […]

    Cevapla