Gazeteciler cezaevinden çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da tahliye edilen 15 tutuklu gazeteci cezaevinden çıktı. Gazeteciler Alkışlarla karşılanandı.

Diyarbakır’da yargılanan 15’i tutuklu 18 gazeteciden tamamı ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye sonrası tutuklu gazeteciler Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin’i cezaevi önünde meslektaşları, ailesi, siyasi parti temsilcileri ve kentteki kurum ile kuruluş temsilcileri karşıladı.

Zılgıt ve alkışlarla karşılanan gazetecilerden DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, “Güzel bir gün oldu hepimiz için. 13 ay oldu. 400 gün oldu tutukluluğumuz. Mahkemede de geniş değerlendirmemiz oldu. Bu gazetecilik davasıydı. Kürt gazetecilerin tutukluğu üzerineydi. Bunu boşa çıkarmaya çalıştık. Bu davanın hukuksuz bir dava olduğunu gösterdik. Mahkeme de bu durum doğrulandı” diye konuştu.

‘Kaldığımız yerden devam edeceğiz’

Altan şöyle devam etti: “Her ne kadar bugün biz dışarıda olsak da içeride birçok arkadaşımız bulunuyor. Bu 13 ay içerinde ailelerimiz birçok zorluk çekti. Çalışmalarımızın yerde kalmasını istediler. Ancak çalışma arkadaşlarımızın kalemi yerde bırakmadık. Özgür Basının asla Apê Mûsa’nın Hafız Akdemir’în kalemini yerde bırakmayacağını gösterdik. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini biliyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zindanlarda da çalışmalarımızı yapmaya çalıştık. Bu konuda mutluyuz. Bu dayanışmanız için teşekkür ediyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz ki Kürt gazeteciler asla susmaz.”

Açıklama sonrası “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteciler cezaevinden çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir