Genel İş Van Şubesi: Tüm belediye işverenlerine çağrı yapıyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK Genel-İş örgütlü olduğu belediyelerde iş durdurdu.

Açıklamayı okuyan Genel İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, “Tüm belediye işçilerinin ücretleri derhal iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine yapılan ayrımcılık son bulmalıdır” dedi.

İlave Tediye Ve Kadro Hakkı Derhal Verilmelidir!

Genel İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin’in açıklaması şu şekilde:

Belediye İşçileri Olarak Sesimizi Yükseltiyoruz,

Haklarımız İçin İş Bırakıyoruz,

Tüm Belediye İşçilerinin Ücretleri Derhal İyileştirilmelidir. Belediye Şirket İşçilerine Yapılan Ayrımcılık Son Bulmalıdır!

İlave Tediye Ve Kadro Hakkı Derhal Verilmelidir!

Belediye yönetimleri her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüzbinlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden işyerlerinde iplerin taleplerini karşılayacak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın.

Toplu iş sözleşmesi yürürlükte olan tüm işyerlerinde ise belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatın.

Siyasal iktidara ve Meclisteki tüm siyasi parti gruplarına çağrı yapıyoruz!

696 sayılı KHK ile belediye işçilerine yapılan ayrımcılık derhal kaldırılmalıdır. Belediye şirket işçileri de kadroya geçirilmeli, yıllardır mahrum bırakılan 52 günlük ilave tediye hakkı bir an evvel verilmelidir.

Belediyelerin önemli bir bölümünde var olan ekonomik zorluklarını ortadan kaldırmak için belediye gelirlerinin arttırılması, İller Bankası paylarında kesinti yapılmaması, merkezi bütçeden belediyelere işçi ücretlerine ilişkin pay aktarılması, personel giderlerine getirilen bütçe sınırlamalarının kaldırılması gibi bir dizi düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir.

Ayrıca kıdem tazminat tavanı uygulaması, işçilerin mağduriyetine neden olmaktadır. Son memur maaş uygulamasından doğacak, düşük kıdem tazminatı tavanına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz.

Yüz binlerce belediye işçisine çağrı yapıyoruz!

Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz.

İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir.

• Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır!

• Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir!

•Vergide adalet sağlanmak ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir

Belediye işçileri olarak sesimizi yükseltelim. Taleplerimiz için hep birlikte mücadele edelim ve kazanalım.

YAŞASIN DİSK YAŞASIN GENEL-İŞ

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genel İş Van Şubesi: Tüm belediye işverenlerine çağrı yapıyoruz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    29 Ağustos 2023, 11:29

    […] İpekyolu Belediyesi’nde çalışan işçiler, DİSK-Genel İş Sendikası’nın şaibeli kongre gerçekleştirdiğini ve işçilere uygulanan mobbinglere sessiz […]

    Cevapla