Gözaltı gerekçesi TRT’deki yolsuzluklar mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden uzaklaştırılan ve Ankara’da gözaltına alınan 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz: TRT’deki nepotizme dair paylaşımların haber kaynaklarından bir tanesi olduğu iddia ediliyor.

TRT’nin 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş’un gözaltına alınmasının arka planında, kurumda kamu kaynaklarının kötüye kullanıldığına dair giderek ayyuka çıkan iddiaların kaynaklarından biri olmasının yattığı belirtiliyor. Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, yöneltilen suçlamada Akkuş’u bu sebeple suçlayan anonim bir hesaptan söz edildiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’e konuşan avukat Ersöz, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış olan başka kişilerin olduğunu da belirterek, “Kendisine yöneltilen suçlamada anonim bir hesapta TRT’nin içerisindeki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasıyla ilgili yapılan paylaşımların haber kaynaklarından bir tanesi olduğu yönünde bir iddia var” dedi.

Bu tür soruşturmalarda kişilerin öncelikle ifadeye çağırılması gerektiğini söyleyen Ersöz, “Bu insanlar gazeteci. Gazeteci oldukları için de haklarında birçok soruşturma var ve çağırsalar adliyeye gidebilecek pozisyondalar. Gözaltı işleminin uygulanmaması gerekir” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltı gerekçesi TRT’deki yolsuzluklar mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir