Gürpınar’daki Meryem Ana Manastırı kaderine terk edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Gürpınar ilçesi Norduz Yaylası’nda bulunan Meryem Ana Manastırı kaderine terk edildiği için yok olmak üzere.

Van Vadi Doğa Spor Kulübü’ne üye bir grup doğasever Meryem Ana Manastırı’nın da bulunduğu bölgeye doğa yürüyüşü düzenledi. Büyük bir doğa turizmi potansiyeli bulunan Norduz Yaylası’ndaki kilise kalıntıları her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Gürpınar’daki Meryem Ana Manastırı kaderine terk edildi! - manastir

Vadi Doğa ve Spor Kulübü Başkanı Ömer Demez, geçmişte 365 odadan oluşan, ancak tahribat nedeniyle şu an sadece 17 odası bulunan tarihi manastır hakkında, “Bölgenin en eski geçmişine sahip olan ve 365 odadan oluşan Meryem Ana Kilisesi’nde bir etkinlik gerçekleştirdik. Zamanın çarpıtması nedeniyle artık 17 odası ziyaret edilebiliyor. Benzersiz bir ürün. Her yıl yüzlerce ziyaretçiye ulaşıyor. Pek çok doğa bilimci burayı ziyaret ediyor. Herkes gelip burayı görmeli” diye konuştu.

Araz Çayı kıyısında 700’lü yıllarda inşa edilen Meryem Ana Manastırı, yılın her gününü temsil edecek şekilde 365 odalı olarak inşa edilmiş. Ancak manastırın şu an sadece 17 odası ayakta kalmış.

Gürpınar’daki Meryem Ana Manastırı kaderine terk edildi! - meryem ana manastiri1

Tarihi kaynaklara göre bölgenin en büyük manastırı olan yapı, Ermeni tehciri sırasında tahrip edildi. Ayakta kalabilen kısımları ise defineciler tarafından zarar gördü.

Yine yerel kaynaklara göre tahrip edilmeden önce manastırın büyük bir kütüphanesi vardı ancak söz konusu kütüphane de yok edildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gürpınar’daki Meryem Ana Manastırı kaderine terk edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir