Haberimiz ses getirdi: Kılıçdaroğlu Van’da elektriği kesilen aileyi ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Van’da gerçekleştirdiği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ programı kapsamında Van’a gelen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık iki yıldır elektriği kesik olan Atalay ailesini ziyaret etti. Atalay ailesinin 54 bin lira fatura borcu bulunuyor.

Van’da yaklaşık iki yıldır elektriği kesik olan Atalay ailesinin durumunu daha önce Serhat News olarak yaptığımız haberle gündeme getirmiştik. Yaptığımız haber üzerine aileyi ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından bir açıklama yaptı.

‘Sarayda herkesin bir eli yağda bir eli balda’

Atalay ailesi ile görüşen Kılıçdaroğlu daha sonra bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Ben ev sahibinin medyaya yaptığı açıklama üzerine geldim. Kendisi ailenin durumunu görmek üzere beni eve davet etmişti. Eşini ve çocuklarını gördüm. Kendisi şu anda Van’ın biraz dışında inşaatta çalıştığı için gelemediğini ifade etti. Ailenin durumu malum büyük sıkıntılar var. Bu mahallede yaşayanların büyük sıkıntıları var. Muhtar arkadaşımızla da görüştük o da yardımcı olacak. Buradaki sorunları kısmen giderebilirsek çok mutlu olacağım. İl başkanımızda gerekli çalışmayı yapacak o da bildirecek. Tabii tablo iç açıcı bir tablo değil gönül isterki her evde huzur olsun. Anne sağlık durumu iyi olmayan bir anne, çocuklar var, çocuklara iyi bakamıyor sağlık sorunları nedeniyle. Gıda sorunu var, elektrik sorunu var. Dolayısıyla bunların aşılması lazım. 21. yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir tabloyu hiç kimse kabul edemez etmemeliyiz,” dedi.

‘Sarayda açlık yok’

Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Açlık yok bu memlekette açlık yok diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok, ben bunu gayet iyi biliyorum zaten. Sarayda herkesin bir eli yağda bir eli balda. Ya kardeşim sen Türkiye’nin gerçeği ile karşılaşmak istiyorsan önce gel bu insanlarla otur bakayım bu evlere bir gir bakayım bu insanlarla bir konuş bakayım çocukları bir kucağına al bakayım. Bu çocukların derdi nedir bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun gerçeklikten kopmuşsun. Söylediklerimiz onun için ağır geliyor ve içine sindiremiyor, her türlü hakareti yapıyor. Ne yaparsa yapsın Türkiye’nin gerçeği bu. Bu gerçeği bütün dünyanın bilmesini isterim. Türkiye’nin bilmesini isterim. Van’da yaşanan bu dram sadece Van’a özgü bir dramda değil. Aynı dram İstanbul’da da var. Gidin aynısı Hakkari’de de var. Bitlis’te de var Mardin’de de var İzmir’de de var her yerde var bu tür dramlar. Dolayısıyla sosyal devletin güçlü olarak ortaya çıkması lazım ve bu dramları sonlandırması lazım. İnşallah bunların tamamı çözülecek, hepsini halledeceğiz.”  

‘Kılıçdaroğlu sorunumuzu çözecek’

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Hazal Atalay, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ziyareti bize umut verdi. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ettim. Elektrik faturamızı ödeyemediğimizi ve maddi durumumuzun kötü olduğunu kendisine söyledim. Evimizi gördü durumumuza üzüldü. Sağlık sorunlarımı da anlattım. Elinden geleni yapacağını söyledi. Bizim umudumuz artık Kılıçdaroğlu. Fatura sorunumuzu çözeceğine söyledi bu da bize umut oldu,” dedi.

Haberimiz ses getirdi: Kılıçdaroğlu Van’da elektriği kesilen aileyi ziyaret etti - Haberimiz ses getirdi Kiliçdaroğlu Vanda elektriği kesilen aileye ziyaret etti2

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haberimiz ses getirdi: Kılıçdaroğlu Van’da elektriği kesilen aileyi ziyaret etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir