Hastalığı arttıkça engelli rapor puanı düştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

93 yaşındaki Fevziye Uğur’a 2020’de birçok sağlık sorunundan kaynaklı 3 yıl geçerli yüzde 96 engelli raporu verildi. Ancak şu anda yatalak ve hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Uğur’a geçtiğimiz ay yüzde 59 oranında rapor puanı verildi. Bu puanla ‘Bakıcılık maaşı’ alınamamasından kaynaklı aile verilen rapor puanına tepkili.

Hastalığı arttıkça engelli rapor puanı düştü! - engelli rapur puani dusen ugur 2

Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan hasta yatalak 93 yaşındaki Fevziye Uğur geçtiğimiz yıl düşerek kalça kemiğini kırdı ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pilates ameliyatı geçirdi. Ameliyat olmasına rağmen yürüyemeyen Uğur’un, aynı zamanda görme ve işitme engelli de bulunuyor. Yatalak halde bulunan Uğur’a 10 Şubat 2020’de 3 yıl geçerli yüzde 96 engelli raporu verilerek bakıcı maaşı bağlanıyor. Raporun 3 yıllık olmasından kaynaklı maaş süresi doluyor. Maddi durumları kötü olan aile ise yatalak Uğur’un hasta bezi, mama ve diğer ihtiyaçlarını alamayacak durumda…

Hastalığı arttıkça engelli rapor puanı düştü! - engelli rapur puani dusen ugur 4

Uğur’un şu anda tam yatalak olmasına rağmen ailenin 6 Haziran 2023’de gittiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisine yüzde 59 engelli raporu verildi. Bu da bakıcı maaşını alabilmek için yeterli bir oran değil. Gelini Nursen Uğur rapora yaptıkları itiraz üzerine hastanenin, hastayı Erzurum Bölge Hastanesi’ne yönlendirdiklerini söyledi.

‘Doktorlar düşük puan verdi’

Uğur’un gelini Nursen Uğur, şu bilgileri paylaştı: “Kayınvalidem 1 yıl önce kalça kemiği kırığı yaşadı. Ardından pilates ameliyatı oldu. O günden bu yana ağır hasta olarak yatağında yatıyor.2020’de ona 3 yıllık rapor yaptık. Şimdi daha da ağırlaştı. Ama şu anda daha kötü olmasına rağmen doktorlar puanlarını düşük verdi. Doktorlar iyi ilgilenmedi. Bakıcı aylık maaşını almak istiyoruz. Yenileme raporunda engelli bakıcı maaşını almadık.”

Hastalığı arttıkça engelli rapor puanı düştü! - engelli rapur puani dusen ugur 1

‘Talebimiz hakkı olan raporu almak’

Rapora itiraz ettiklerini ve Erzurum Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiklerini dile getiren Uğur, “Kadını buradan Van Bölge Hastanesine götüremiyoruz kaldı ki Erzurum’a götüreceğiz. Van’da muayeneye götürüp getirene kadar sabaha kadar uyuyamadı ağrısından. 5 yıldır yatalak. Sadece 3 yıl bakıcı maaşını alabildik. Maddi durumumuz iyi olmamasından kaynaklı hasta bezlerini ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Devlet sadece mamalarını karşılıyor. Tek isteğimiz hakkı olan rapor puanının verilmesi ve bakıcı raporunun verilmesi” talebinde bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hastalığı arttıkça engelli rapor puanı düştü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir