Hatay Erzin Hastanesi Başhekimi COVİD-19’dan yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB, Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla Hatay’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi 59 yaşındaki Dr. Ersin Mahmutluoğlu , tedavi gördüğü Hatay Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Mahmutluoğlu’nun COVİD-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir.  Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Eris varyantına dikkat

TTB açıklamasında ayrıca kapalı ortamlarda maske kullanımını önerilerek, “Tekrarlıyoruz: Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı.  El yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır” denildi.

Cenazesi toprağa verildi

Hayatını kaybeden Mahmutluoğlu’nun cenazesi, görev yaptığı hastane önünde düzenlenen törenden sonra Karamustafalı Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine; Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri, doktorlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay Erzin Hastanesi Başhekimi COVİD-19’dan yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir