HDP eski Milletvekili Canan Hakkari’den bağımsız aday oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Eski milletvekili Esat Canan bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Siyasi partilerin aday listelerini duyurmasının ardından haber merkezleriyle iletişime geçen Hakkari’nin eski HDP milletvekillerinden Esat Canan, Hakkari’den bağımsız adaylık için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduğunu söyledi.

Esat Canan kimdir?

Kürt siyasetçi Esat Canan, 10 Şubat 1950 yılında Hakkari’ye bağlı Yüksekova’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladı. Hukuk Fakültesi’nden sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. Demokratik Katilim Partisi Kurucu Üyesi olarak görev yaptı. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde ANAP’tan 19. Dönem milletvekili seçildi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP’den 22. Dönem milletvekili seçildi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde HDP’den 24. Dönem Hakkâri Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.

2017 tarihinde yürütülen terörle mücadele soruşturmasında gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına girip çıktıkları, toplantı ve kongrelerine katıldıkları gerekçesiyle Diyarbakır Barosu eski Başkanı Fethi Gümüş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Hakkari Milletvekili Esat Canan hakkında dava açılmıştı. 2020 yılında yapılan savunmaların ardından mahkeme, Canan’a örgüt üyesi olmak iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Canan, 19, 22. ve 24. Donem Hakkari Milletvekili olarak mecliste yer almıştır. Canan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP eski Milletvekili Canan Hakkari’den bağımsız aday oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir