HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan Muş’ta ziyaretlerde bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 1993 yılında yaşanan Vartinis Katliamı ardından müzeye çevrilen evi ve katliamda yakınlarını yitiren aileyi ziyaret etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Serhat gezileri kapsamında bugün Muş’ta ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakırhan, bir düğün salonunda düzenlenen halk buluşmasının ardından Vartînis beldesini ziyaret etti. Bakırhan ve beraberindekiler ilk olarak kentin Tîl (Korkut) ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde 1993 yılında aynı aileden 7’si çocuk 9 kişi köyün yakılması sonucu hayatını kaybettiği ve ardından müzeye çevrilen evi ve yaşamını yitirenlerin ailelerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında Bakırhan’a çok sayıda kişi eşlik ederken sık sık, sloganlar attı.

Ziyaret esnasında konuşan Bakırhan, bölgenin her kentinde bu denli katliamların yaşandığını belirterek, “Neredeyse her kentte bir faili meçhul cinayet ve katliam yaşanmış. Bu insanlar, bizlere namaz bile kıldırmıyor, buradaki katliamda olduğu gibi bebeği dahi iki defa içeri atarak yanarak ölmesi için uğraşıyor. Ama ne yazık ki inandıkları dinin değerlerine ve kurallarına dahi uymuyorlar” dedi. 

Bakırhan ve beraberindeki heyet, Vartinis’te yaptığı ziyaretin ardından kent merkezine dönerek burada aile ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan Muş’ta ziyaretlerde bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir