HEDEP’li Sakık kayyım atamaları öncesi Ankara’da konuşulanları paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP’li Sırrı Sakık, kayyım atamaları öncesi Ankara’daki toplantılarda konuşulanları Meclis Genel Kurulu’nda paylaştı. Sakık, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın, “Ya, bir kent bundan memnun.’ Bakın, borç yok, harç yok. Orada maaş almıyor bu belediye başkanı” dediğini paylaşarak, tepki gösterdi.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, kayyım atamaları öncesi Ankara’da yapılan bir toplantıya işaret etti

Konuşmasına, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na tepki göstererek başlayan Sakık, “2014 yılında Ağrı’ya gittiğimizde, bir şehir bağırıyordu: ‘Bu şehirde hırsız var! AKP’li Belediye Başkanı ve oradaki yöneticiler hırsız!’ Bağırıyorlardı ve sonra Kürtçe bağırıyorlardı: ‘Hırsız var!’ diyorlardı. 2 kez üst üste seçim aldık, hani İstanbul’da seçimler 2 kez yeniden yapıldı ya, Ağrı’da da… Hatta o dönem Binali Yıldırım kente geldiğinde, bir kent ayaklandı ve gittiler dediler ki: ‘Ya, siz niye geldiniz, burada hırsız var; siz hırsızları kollama koruma adına mı geldiniz?’ Ben göğsümü siper ede ede gittim, Binali Bey’i eczaneden, oradan alıp geldik. Sonra, 2 seçimi üst üste aldık. Kent boğazına kadar borçluydu, bütün borçlar ödendi” dedi.

Toplantı içeriğini paylaştı

Sakık, kayyım atamasından önce Ankara’da toplantılar yapıldığını belirterek, toplantılarda konuşulanları da aktardı. Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplantıda Başbakan var, İçişleri Bakanı var ve İçişleri Bakanı ‘Sayın Sakık’ı görevden alacağız’ diyor. Başbakan diyor ki: ‘Ya, bir kent bundan memnun.’ Bakın, borç yok, harç yok. Diyorsunuz ya: ‘Hendek var, dağa bayıra para gitti.’ Orada maaş almıyor bu belediye başkanı. Sizin Ağrı Milletvekiliniz Cesim Gökçe toplantıda şunu söylüyor: ‘Siz eğer Sakık’ı görevden alırsanız biz o şehre gidemeyiz. Bir şehir dualarla bunu kolluyor, koruyor.’ Ama ne oldu biliyor musunuz? Benim yerime kayyum atadınız. Ne oldu biliyor musunuz? Hani para pul ilişkisi… Ya bir adam maaş bile almıyorsa ne parası, ne pulu. Bu benim bütün arkadaşlarımın da yargılanan bütün arkadaşlarımızın da akçeli işlerle ilişkimiz yok” diye konuştu.

Komisyon önerisi

Kayyımların yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlere işaret eden Sakık, “Gidin kayyumların neler yaptığını, gidin onları görün, ne hırsızlıklar yaptığını gidin onları görün. Parlamento gelsin bir komisyon oluştursun, gidelim birebir bunları araştıralım. İkide bir bize dönüp ‘Yok efendim şunu yaptılar, bunu yaptılar.’ Yani çok fazla kamuoyunu yanıltacak bir bilgi birikiminiz yok. Size teşekkür ediyorum. Bize her gün bu kayyumlarla gelin, size okkalı cevaplar verelim. Valla bizim bir tek arkadaşımızın para pulla işi yok; bunun altını çizerek söylüyoruz. Siz bu geleneği, bu mücadeleyi tanımıyorsunuz. Hani inancı olmayan insanların para pulla ilişkisi olur, biz vallahi iliklerimize kadar inançlıyız ve bir mücadelenin ürünüyüz, onun için bedel ödüyoruz” diye belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP’li Sakık kayyım atamaları öncesi Ankara’da konuşulanları paylaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir